Πύργος: Καταδικάστηκε ο οδηγός απορριμματοφόρου του Δήμου που παρεσυρε και σκότωσε την 30χρονη Ανδριάνα Σταμοπούλου το 2017

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένοχο έκρινε με απόφαση του το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας τον οδηγό του απορριμματοφόρου για τη θανατηφόρα παράσυρση της 30χρονης Ανδριάνας Σταμοπούλου (ΦΩΤΟ), εργαζόμενης στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πύργου, τον Αύγουστο του 2017.

Ειδικότερα ο κατηγορούμενος σύμφωνα με το iliaenimerosi.gr κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και σε βάρος του το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή.

Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι, όλοι τους εργαζόμενοι εκείνη την περίοδο στο δήμο Πύργου, στους οποίους είχε αποδοθεί η πλημμεληματική κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, κρίθηκαν αθώοι, με το Δικαστήριο να αποφαίνεται ότι δεν έφεραν καμία ευθύνη για την κατάσταση που βρισκόταν το επίδικο απορριμματοφόρο, από το οποίο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απουσίαζαν μέτρα ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων, αφού δεν διέθετε κάμερα επισκόπησης, τα συστήματα ηχητικής επικοινωνίας του οδηγού με τους εργαζόμενους και τα ηλεκτρονικά συστήματα φωτοκύτταρων για τον εντοπισμό ογκώδους αντικειμένου στο οπίσθιο μέρος του οχήματος ήταν από καιρό εκτός λειτουργίας.

«Υπήρξε παντελής αδιαφορία από πλευρά Δήμου για επιδιόρθωση του εξοπλισμού»

Σημειώνεται πως ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας, κ. Φλωρίδης πρότεινε επίσης την ενοχή της τότε διευθύντριας της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Πύργου.

Ο κ. Φλωρίδης τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του ότι «όλοι γνωρίζουμε ότι οι υπηρεσίες Καθαριότητας λειτουργούν ανταποδοτικά ώστε να εξασφαλίζεται ότι τα απορριμματοφόρα θα πρέπει να εξυπηρετούν το σκοπό τους και να πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας. Στο συγκεκριμένο απορριμματοφόρο υφίστανται εξοπλισμός που μπορούσε να συμβάλλει στην προστασία των εργαζομένων. Υπήρξε παντελής αδιαφορία από πλευρά Δήμου για επιδιόρθωση του εξοπλισμού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ