Επίσκεψη στην Lockheed Martin – Τα βουλγαρικά F-16 Block 70s βρίσκονται στην παραγωγή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, μαζί με τον Βούλγαρο Πρέσβη και τον Αρχηγό του Επιτελείου Άμυνας της Βουλγαρίας, επισκέφτηκαν το εργοστάσιο παραγωγής F-16 της Lockheed Martin για να επαληθεύσουν την πρόοδο στην παραγωγή του μελλοντικού στόλου των F-16 Block 70 της Βουλγαρίας.

Αυτή τη στιγμή, επτά βουλγαρικά F-16 βρίσκονται σε παραγωγή και η πρώτη πτήση έχει προγραμματιστεί για το τέλος του έτους.

Το 2019, η Βουλγαρία παρήγγειλε μια πρώτη παρτίδα οκτώ μαχητικών βομβαρδιστικών F-16 Block 70, η σύμβαση των οποίων, αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, μέσω του καναλιού στρατιωτικών πωλήσεων FMS, ανατέθηκε στη Lockheed Martin από το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το F-16 Block 70 θεωρείται ένα υπερσύγχρονο σύστημα μάχης αεροσκαφών που θα διασφαλίζει την ασφάλεια και τη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ για δεκαετίες.

Η Βουλγαρία θα είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα που θα λάβει αυτό το μοντέλο μετά τη Σλοβακία στην οποία παραδόθηκε το πρώτο ζεύγος αεροσκαφών πριν από λίγες ημέρες.

Το F-16 είναι μια στρατηγική επιλογή για πολλούς πελάτες σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας προηγμένες δυνατότητες μάχης, περιφερειακές και παγκόσμιες συνεργασίες και προσιτό κόστος κύκλου ζωής.

Προς το παρόν, υπάρχουν περισσότερα από 3.100 F-16 που λειτουργούν σε 25 χώρες, με περισσότερες από 19,5 εκατομμύρια ώρες πτήσης και 13 εκατομμύρια εξόδους.

Το F-16 Block 70/72 θα χρησιμοποιηθεί από έξι χώρες με τη Lockheed Martin να έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα παραγγελίες για 137 αεροσκάφη προς κατασκευή.

Επιπλέον, η Βουλγαρία έχει υπογράψει Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA) για άλλα οκτώ F-16V για τον στόλο της, οπότε μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία, οι συνολικές παραγγελίες για το νέο μαχητικό θα ανέλθουν στα 145.

Πηγή και φωτογραφία @Lockheed Martin

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ