Ο Λαβρόφ “αποκάλυψε” τις μυστικές συνομιλιες του Μακρον με τους Ρώσους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν συνέντευξη του Σεργκέι Λαβρόφ, του ισχυρού άνδρα της ρωσικής διπλωματίας. Ενδιαφέρουσα όσον αφορά το άμεσο μέλλον αλλά και αποκαλυπτική αναφορικά με την διγλωσσία της Γαλλίας που από τη μία συμμετέχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά πίσω από κλειστές πόρτες εκλιπαρεί για την βοήθεια του Κρεμλίνου στην Αφρική!

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του Σεργκέι Λαβρόφ:

– Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν παραβιάσει όλους τους κανόνες του διεθνούς δικαίου με χτυπήματα στην Υεμένη.

– Τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν δώσει στις ΗΠΑ κανένα δικαίωμα να χτυπήσουν την Υεμένη, όπως και στη Λιβύη, αυτό είναι ανομία.

– Η Ρωσία αναγνωρίζει «εν μέρει μυστικές» επαφές που αφορούν τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και ορισμένες αραβικές χώρες, αλλά μια τέτοια αλληλεπίδραση δεν θα είναι επιτυχής χωρίς άμεσο διάλογο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

– Δεν υπάρχουν νομικά δεσμευτικές διατάξεις στη συμφωνία ασφαλείας Λονδίνου-Κιέβου. (Η αναφορά αυτή έγινε για να δείξει ότι η μεγάλη Βρετανία φλυαρεί εκ του ασφαλούς, καθώς η υποτιθέμενη αμυντική συμφωνία που υπεγράφη με τον Ζελένσκι, είναι απλό χαρτί)

– Η Δύση φλυαρεί όλο και περισσότερο για μια πιθανή σύγκρουση μεταξύ των πυρηνικών δυνάμεων, καθώς οι αποτρεπτικοί παράγοντες εξατμίζονται σταδιακά.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο όμως είναι η αποκάλυψη Λαβρόφ για την διγλωσσία της Γαλλίας. Είπε συγκεκριμένα:

Κάποια μεγάλη χώρα, που χάνει επιρροή στην Αφρική ενώ η Ρωσία την ενισχύει κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή στην πρωτεύουσά της και του πρότεινε συνεργασία, αν δεν του ζήτησε κι’ όλας βοήθεια για να βελτιώσει τη θέση της στην ήπειρο. Κυνισμός και υποκρισία!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ