Ζαχάροβα: Δεκάδες Γάλλοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν στην Ουκρανία – κλήθηκε ο Γάλλος πρέσβης για εξηγήσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διευκρινίσεις σχετικά με την κλήση του Γάλλου Πρέσβη στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έδωσε η Μαρία Ζαχάροβα με επίσημη δήλωση της:

Στις 19 Ιανουαρίου, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Γάλλο πρεσβευτή P. Levy, στον οποίο παρουσιάστηκαν στοιχεία για την αυξανόμενη εμπλοκή του Παρισιού στη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία. Έτσι, ως αποτέλεσμα χτυπήματος υψηλής ακρίβειας που πραγματοποίησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο προσωρινό σημείο ανάπτυξης ξένων μαχητών στο Χάρκοβο στις 16 Ιανουαρίου, μια ομάδα Γάλλων μισθοφόρων καταστράφηκε. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, περίπου 60 μαχητές σκοτώθηκαν και περίπου 20 τραυματίστηκαν. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν Γάλλοι πολίτες.

Ο πρεσβευτής είπε ότι ο θάνατος των συμπατριωτών του βρίσκεται στη συνείδηση ​​του επίσημου Παρισιού, το οποίο συγχωρεί το έργο των μηχανισμών στρατολόγησης στη χώρα, με τη βοήθεια των οποίων στρατολογούνται μισθοφόροι για να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου. Η διεξαγωγή ενός «πολέμου μέσω πληρεξούσιου» από τη Δύση, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, και η σταθερή αύξηση των προμηθειών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο καθεστώς Ζελένσκι έρχονται σε αντίθεση με δηλώσεις για τη σημασία της εγκαθίδρυσης ειρήνης, προκαλούν κλιμάκωση των εχθροπραξιών, οδηγούν σε πολυάριθμα θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού για να τον μετατρέψει σε συνεργό στα εγκλήματα πολέμου της κυβέρνησης του Κιέβου.

Ελπίζουμε ότι το ευρύ γαλλικό κοινό θα λάβει επιτέλους αληθείς πληροφορίες σχετικά με την πραγματική έκταση της εμπλοκής της Γαλλίας στη σύγκρουση και θα συνειδητοποιήσει την ευθύνη για το θάνατο και την ταλαιπωρία ενός αυξανόμενου αριθμού ανθρώπων, την οποία πρέπει να μοιραστεί με τις αρχές της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ