Ιταλία: 20 χρόνια φυλάκιση σε αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού για κατασκοπεία υπέρ Ρωσίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είκοσι χρόνια φυλάκιση είναι η ετυμηγορία για τον Βάλτερ Μπιότ [Walter Biot], αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού που πιάστηκε στα πράσα -τον Μάρτιο του 2021- ενώ πουλούσε στρατιωτικά μυστικά σε ένα Ρώσο 007 στο πάρκινγκ ενός σούπερ μάρκετ στα ρωμαϊκά περίχωρα, γράφουν τα ιταλικά media.

 Η ποινή εκδόθηκε από το Κακουργιοδικείο της Πρωτεύουσας. Ο δικηγόρος Ρομπέρτο ​​Ντε Βίτα ανακοίνωσε ότι θα κάνει έφεση: «Είναι αποφασισμένος. Είμαστε σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα υπάρξει δικαστής που, αναγνωρίζοντας τα δικαιώματα, θα πρέπει να επιστρέψει τον Βάλτερ στην οικογένειά του».

 Ο άνδρας, που κρατείται αυτή τη στιγμή στη στρατιωτική φυλακή Santa Maria Capua Vetere (Caserta), είχε ήδη καταδικαστεί σε 30 χρόνια φυλάκιση από το Στρατοδικείο.

Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν είναι η αποκάλυψη ειδήσεων που για την εθνική ασφάλεια θα έπρεπε να είχαν παραμείνει μυστικές, η κατασκοπεία και η διαφθορά.

 Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει ποινή 18 ετών. Στη δίκη, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, το Υπουργείο Προεδρίας και το Υπουργείο Άμυνας, εκπροσωπούμενο από την Κρατική Συνηγορία, ήταν μεταξύ άλλων που αποτελούσαν πολιτικά κόμματα.

 Ο 58χρονος καπετάνιος της φρεγάτας -σύζυγος και 4 παιδιά- συνελήφθη στη φλόγα από τους Carabinieri del Ros στις 30 Μαρτίου 2021.

 Πέντε χιλιάδες ευρώ ήταν το ποσό που έλαβε από τον Dmitri Ostroukhov , βοηθό του στρατιωτικού ακόλουθου της ρωσικής πρεσβείας στην Ρώμη, Alexey Nemudrov, σε αντάλλαγμα για μια κάρτα SD που περιείχε μια σειρά πράξεων που φωτογραφήθηκαν από τον Μπιότ στο γραφείο του στον τομέα Άμυνας, Στρατιωτικής Πολιτικής και Σχεδιασμού, που ασχολείται με την προβολή όλων των αμυντικών στοιχείων της Ιταλίας σε ξένα επιχειρησιακά θέατρα και διεθνής αστυνομία των ιταλικών ενόπλων δυνάμεων υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Πρόκειται για μια σειρά εγγράφων: 47 «απόρρητες ειδήσεις του ΝΑΤΟ», 57 «Εμπιστευτικές του ΝΑΤΟ» και 9 ταξινομημένες ως «πολύ εμπιστευτικές».

Η έρευνα περιλαμβάνει επίσης τρία βίντεο της 18ης, 23ης και 25ης Μαρτίου 2021, στα οποία ο αξιωματικός απαθανατίζεται ενώ φωτογράφιζε από τον υπολογιστή τα έγγραφα που θα παραδοθούν στους αξιωματούχους της Μόσχας.

Τα πλάνα από μια κρυφή κάμερα τον δείχνουν να τοποθετεί την κάρτα sim σε ένα φυλλάδιο μέσα σε ένα κουτί με φάρμακα και να την τακτοποιεί στο σακίδιο.

Η ίδια κάρτα που στη συνέχεια θα παραδοθεί στον Ρώσο στο πάρκινγκ του σούπερ μάρκετ.

Τόσο ο Ostroukhov όσο και ο Nemudrov εκδιώχθηκαν αμέσως από την Ιταλία.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ