Το ηλιακό πάνελ της ιαπωνικής συσκευής απέτυχε κατά την προσγείωση στη Σελήνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (JAXA) δημοσίευσε πληροφορίες σχετικά με μια τεχνική δυσλειτουργία του ηλιακού πάνελ της ιαπωνικής σεληνιακής μονάδας SLIM (Smart Lander for Investigating Moon).

Μετά την επιτυχή προσγείωση στον φυσικό δορυφόρο της Γης, το πάνελ σταμάτησε να παράγει ηλεκτρική ενέργεια.

Το SLIM εκτοξεύτηκε στο διάστημα για να μελετήσει τη Σελήνη και να λάβει νέα δεδομένα για την επιφάνειά της. Η μονάδα προσέγγισε με επιτυχία τον στόχο της και προσγειώθηκε στην επιφάνεια του δορυφόρου, αλλά προέκυψαν προβλήματα με το ηλιακό πάνελ του, το οποίο είναι υπεύθυνο για την παροχή ενέργειας στη μονάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το SLIM είναι το πρώτο ιαπωνικό σεληνιακό δομοστοιχείο που σχεδιάστηκε για να μελετά την επιφάνεια της Σελήνης. Είναι εξοπλισμένο με διάφορα όργανα και εξοπλισμό που έχουν σχεδιαστεί για τη συλλογή δεδομένων και τη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της JAXA, η ομάδα τους αυτή τη στιγμή εργάζεται ενεργά για να βρει την αιτία της δυσλειτουργίας και να αναπτύξει ένα σχέδιο για την εξάλειψή της.

Είναι βέβαιοι ότι θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν το ηλιακό πάνελ και να συνεχίσουν την αποστολή SLIM στη Σελήνη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαστημόπλοια αντιμετωπίζουν τεχνικά προβλήματα κατά τη διάρκεια αποστολών. Ωστόσο, χάρη στις προσπάθειες και την επιστημονική πρόοδο, τα περισσότερα προβλήματα επιλύονται με επιτυχία και οι αποστολές συνεχίζουν να εκτελούνται.

Εν τω μεταξύ, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αναμένει νέα δεδομένα και ανακαλύψεις που θα μπορεί να παρέχει η μονάδα SLIM μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία της.

 Η εξερεύνηση της Σελήνης είναι ένα σημαντικό βήμα για την κατανόηση του πλανήτη μας και του σύμπαντος συνολικά, και κάθε νέα ανακάλυψη μας φέρνει μια πληρέστερη κατανόηση του κοσμικού μας περιβάλλοντος.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ