Εγγονός του Σαρλ ντε Γκωλ: Η Γαλλία χρειάζεται τους BRICS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πιερ ντε Γκωλ, εγγονός του πρώην Γάλλου Προέδρου Στρατηγού Σαρλ ντε Γκωλ, δήλωσε ότι η χώρα πρέπει να ενταχθεί στους BRICS προκειμένου να απαλλαγεί από την εξάρτηση από τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Ο αγγλοσαξονικός καπιταλισμός σε αυτή την περίπτωση δεν θα μπορέσει να υπαγορεύσει τους όρους του στη Γαλλία, πιστεύει ο ντε Γκωλ.

«Η ένταξη στους BRICS θα δώσει στη Γαλλία μια εναλλακτική λύση στην κηδεμονία του ΝΑΤΟ και στην εξάρτηση από την αγγλοσαξονική χρηματοπιστωτική αγορά. Η Γαλλία θα μπορούσε επίσης να απελευθερωθεί από την υποταγή στη διοικητική μηχανή της ΕΕ, η οποία παραμελεί τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών χωρών και επιδιώκει να διαλύσει την εθνική ταυτότητα των Ευρωπαίων στα νύχια της τεχνοκρατίας των Βρυξελλών», δήλωσε ο Pierre de Gaulle σε συνέντευξή του στην «Ένωση Φραγκο -Ρωσικού Διαλόγου».

Την ίδια στιγμή, ο εγγονός του διάσημου στρατιωτικού ηγέτη χαρακτήρισε τους BRICS ένα σπουδαίο έργο στο οποίο η Γαλλία θα μπορούσε να παίξει το ρόλο της «αυτής της πολύ μεγάλης δύναμης που είναι ιστορικά».

Η χώρα θα γινόταν πραγματικός διεθνής διαιτητής και όχι μαριονέτα του ΝΑΤΟ, εκτίμησε ο Πιερ.

«Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες εξαθλιώνουν τις ευρωπαϊκές χώρες, τις καταδικάζουν σε οικονομική ύφεση, αυξανόμενες τιμές και προβλήματα εφοδιασμού σε ενέργεια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν ποτέ να συμβιβαστούν με το γεγονός ότι η Ρωσία αναπτύσσεται σύμφωνα με το δικό της μοντέλο, διαφορετικό από το δυτικό», πρόσθεσε ο εγγονός του στρατηγού, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία θα μπορεί να ζήσει χωρίς Ευρώπη, αλλά η Ευρώπη χωρίς τη Ρωσία είναι απίθανο.

Σημειώνεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, είχε εκφράσει τη θέληση να παραβρεθεί (ίσως διερευνητικά) στη σύνοδο των BRICS τον περασμένο χρόνο, αλλά υπήρξε αρνητική αντίδραση από τη Μόσχα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ