Ελλάδα:η χώρα με τις υψηλότερες τιμές και τους χαμηλότερους μισθούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H Πολιτική και Οικονομική Αναλύτρια Ιωάννα Λιούτα στον Real fm και στον Τέρενς Κουίκ ανέφερε για πληθωρισμό και ιδιωτικό  χρέος.:
Η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε η χώρα με τις υψηλότερες τιμές και τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρωζώνη.
Γι’ αυτό το η ακρίβεια πλήττει τον Έλληνα πολίτη, και κυρίως τον ασθενέστερο και τον μικρομεσαίο, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο πολίτη της Ευρωζώνης
Ευρωβαρόμετρο
Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο τον περασμένο Δεκέμβριο το 86% των νοικοκυριών στην Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες πληρωμής λογαριασμών . Είμαστε στην πρώτη θέση της Ευρώπης αναφορικά με τη δυσκολία πληρωμής λογαριασμών. Δεύτερη κατατάσσεται η Πορτογαλία αλλά με τεράστια διαφορά ,της τάξης των 22 μονάδων.
Eurostat
Σύμφωνα με την Eurostat ο μέσος Έλληνας ξοδεύει 4% επιπλέον του μηνιαίου μισθού του προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των λογαριασμών όταν ο μέσος Γερμανός αποταμιεύει το 19,91% του μηνιαίου μισθού του.
Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα στην Ελλάδα σε επίπεδο διετίας είναι στο 25%.Η Ελλάδα έχει την τέταρτη μεγαλύτερη ακρίβεια στα τρόφιμα στην ΕΕ των 27 με :
1η Βουλγαρία (35%), 2η Ρουμανία (29%) και 3η Ισπανία (26%).
Πόσα χρωστάνε οι Έλληνες
Πάνω από ένα ΑΕΠ είναι το ληξιπρόθεσμο χρέος των Ελλήνων προς ∆ημόσιο και χρηματοπιστωτικούς φορείς, αγγίζοντας τα 224,2 δις. ευρώ.
Τα 105 δις. ευρώ προς ΑΑΔΕ,
Τα 46 δις. ευρώ προς φορείς ΕΦΚΑ κλπ
Τα 11,7 δις. ευρώ σε τράπεζες
Τα 61 δις. ευρώ προς funds
Το ενήμερο χρέος που ανέρχεται στα 113,2 δις. ευρώ, ανεβάζει το συνολικό ύψος των χρεών στα 337,4 δις. ευρώ.

Z

ΔΗΜΟΦΙΛΗ