Ιερά Σύνοδος: «Έκτακτη σύγκληση» για να καλυφθεί η παρατεταμένη αφωνία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταδίδεται μία έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου με αποκλειστική απασχόληση τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Τα πράγματα λοιπόν είναι πολύ πιο σοβαρά από ότι φαίνεται. Σα δεν ντρέπονται, έστω και εάν προβλέπεται «σκληρή» ανακοίνωση, δεν έπρεπε ποτέ να συνέλθουν για ένα τέτοιο θέμα, και μαλιστα εκτάκτως. Δηλαδή με την μορφή του κατεπείγοντος. Μα ποιός από τον λαό «κατεπείγεται»; Ούτε ένας!

Εν των μεταξύ ο μέγας υποκινητής αυτής της τρέλας, ο μονίμως «ανώριμος» Μητσοτάκης, ως αυτό μεταδίδεται, λίγο πριν την σύγκλιση του υπουργικού του Συμβουλίου για το ίδιο ακριβώς θέμα,..συναχώθηκε (από ξεχασμένο ανοιχτό παράθυρο;) και έτσι η συνεδρίαση γι αυτό το πολύ σοβαρό θέμα..αναβλήθηκε μέχρι αποθεραπείας του Προέδρου. Τόσο κατεπείγουσα η συζήτηση του θέματος. Πάλι σα δεν ντρεπόμαστε. Και αυτό διότι, όπου έχει ήδη καθιερωθεί το συγκεκριμένο, τίποτα δεν προηγήθηκε από αυτά τα ευτράπελα, που συμβαίνουν εδώ. Ιδέ η ανωριμότητα.

Κατά τα άλλα το μεγάλο συναξάρι του Σύριζα στο σπίτι του Κασσελάκη στις Σπέτσες στεφθηκε, λέγουν, με απόλυτη (απόλυτη!) επιτυχία. Ποιά άραγε; Εδώ κοντεύουν να μείνουν οι μισοί από τις μεταξύ τους διαφωνίες και όχι μόνον σε ένα θέμα, αλλά σε αρκετά, αφού λόγω διάστασης απόψεων η παράταξη συρρικνώνεται, έτσι που πολύ δύσκολα ξαναμαζεύεται. Η αποχή, και εποχή Τσίπρα, συμβάλλουν σ αυτό, καταλυτικά.

Τέλος το Πασόκ δεν καρπώνεται ούτε από αυτούς που του έφυγαν, και όλα δείχνουν αποχή από τις κάλπες, κάτι που οι δημοσκόποι δεν ενδιαφέρονται να εύρουν, και αυτό είναι σαφές πλέον.

Συνεπώς; Νέες δυνάμεις θα υπάρξουν, για να αναλάβουν τα βάρη που αφήνουν πίσω οι σημερινοί; Λίγο δύσκολο μεν, ελπίζεται δε διότι και αυτό από τον λαό εξαρτάται, το να τις δεί κοιτάζοντας, και όχι μόνο βλέποντας. Υπάρχει λοιπόν η Ελπίς που ζητείται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ