Συγκλονιστική η Μαρία Καρυστιανού στην τοποθέτηση της στην εξεταστική για τα Τεμπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκλονίζει στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων. Η κ. Καρυστιανού κατέθετε όρθια σε μία ένδειξη σεβασμού, είναι εμφανώς φορτισμένη συναισθηματικά (στα Τέμπη έχασε την κόρη της) και αρκετές φορές βουρκώνει.

«Έπρεπε από τις 10 πρώτες μέρες να μπούνε φυλακή και ερχόμαστε ένα χρόνο μετά να δούμε αν υπάρχουν ευθύνες», είπε η μάρτυρας και τόνισε πως «όταν έμαθα πως λειτουργούσε ο σιδηρόδρομος ούτε λαχανικά δεν τα φόρτωνα». Στο στόχαστρο της κριτικής της βρέθηκε η ασυλία πθυ έδωσε η ΝΔ στον Κώστα Αχ. Καραμανλή. «Εσείς την συντηρείτε την ασυλία. Είναι συνάδελφός σας, αλλά δεν μπορείτε να προασπίζεστε το κακό. Θα θέλατε εγώ στο γιατρό που έκανε κακό στο παιδί σας να πάω και να τον στηρίξω;», είπε και αναρωτήθηκε: «είναι αλλιώτικοι οι νόμοι για τους πολίτες; Είναι αλλιώτικοι για τους υπουργούς; Τι γίνεται τελικά σε αυτό το κράτος;».

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να μιλά κάποιος στην Εξεταστική και να λέει τέτοιες ανακρίβειες και να μην τον περιμένει ο εισαγγελέας απέξω. Είναι τόσο απροκάλυπτες οι παραβάσεις και οι παραλήψεις που δεν χρειαζόταν η Εξεταστική», τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών. «Πολλές φορές αυτά που άκουσα εδώ (στην Εξεταστική) με έκαναν να ντρέπομαι. Με έκαναν να θέλω να αλλάξω χώρα», υπογράμμισε. Η Μ. Καρυστιανού ευθέως είπε ότι αλλοιώθηκε ο χώρος του δυστυχήματος και ότι αυτό έγινε «με εντολή». Μάλιστα κατέθεσε ότι οι δικαστικοί που ερευνούσαν το δυστύχημα δεν είχαν πάει στην περιοχή. «Θεωρώ ότι γινόταν μία παράνομη μεταφορά από την εμπορική. Και γι’ αυτό έγινε αλλοίωση του τόπου του συμβάντος», ανέφερε κάνοντας λόγο για συγκάλυψη και κενά στην έρευνα (π.χ. δεν έγινε κατάσχεση στοιχείων στη Θεσσαλονίκη αναφορικά με το τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ