Φριχτό θάνατο είχαν 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το μεταφορικό αεροσκάφος  Il-76 που συνετρίβη στην περιοχή του Μπέλγκοροντ εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση για να μεταφέρει αιχμάλωτους πολέμου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για την μετέπειτα ανταλλαγή τους με Ρώσους.

Στο αεροσκάφος στο επέβαιναν 74 άτομα: έξι μέλη πληρώματος, τρεις συνοδοί και 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ, δεν υπάρχουν επιζώντες από το αεροπορικό δυστύχημα.

Τι είπαν αυτόπτες μάρτυρες του αεροπορικού δυστυχήματος

3 38

Ρωσικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι δημοσιογράφοι μπόρεσαν να συνομιλήσουν με αυτόπτες μάρτυρες του αεροπορικού δυστυχήματος στην περιοχή Κοροτσάνσκι της περιοχής Μπέλγκοροντ.

Σύμφωνα με το RIA Novosti , η Μαρίνα Μεζέντσεβα, κάτοικος του χωριού Γιαμπλόνοβο, κοντά στο οποίο συνετρίβη ένα στρατιωτικό μεταφορικό μέσο Il-76 την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, είπε ότι άκουσε δύο εκρήξεις που συνόδευαν το αεροπορικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με τη γυναίκα, οι εκρήξεις, τις οποίες περιέγραψε ως «ισχυρό βρυχηθμό», σημειώθηκαν σε περίπου ένα λεπτό.

Ο Αλεξάντερ Γκεροσιμένκο, που ζούσε στην ίδια τοποθεσία, είδε το φλεγόμενο αεροπλάνο στον ουρανό, μετά το οποίο σημειώθηκε έκρηξη. Ο άντρας είπε ότι πριν από αυτό άκουσε ένα “δυνατό μπαμ”.

Τώρα ο τόπος της έκτακτης ανάγκης έχει αποκλειστεί, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται και διενεργούνται ανακριτικές ενέργειες.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολοντίν είπε ότι οι Ουκρανοί πυροβόλησαν τους δικούς τους στρατιώτες στον αέρα και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας Αντρέι Καρταπόλοφ πρότεινε την εκδοχή ότι το Il-76 καταρρίφθηκε από τρεις πυραύλους είτε από Patriot είτε από IRIS-T αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα κατασκευασμένο στη Γερμανία.

Λίγη ώρα μετά τη συντριβή του αεροσκάφους, τα ουκρανικά ΜΜΕ διέγραψαν την πληροφορία ότι το αεροπλάνο με αιχμαλώτους καταρρίφθηκε από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις,  το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι πληροφορίες είναι αδιευκρίνιστες.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ