Τελευταία και καταϊδρωμένη η χώρα μας στη λίστα με τις ταχύτητες internet

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία ακόμη «θριαμβευτική» επίδοση της χώρας μας καταγράφηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή τη φορά αναφορικά με τη σύνδεση στο Διαδίκτυο σε επιχειρήσεις, με την Ελλάδα να φιγουράρει… τελευταία και καταϊδρωμένη στη λίστα με τις ταχύτητες internet.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat, με ποσοστό μόλις 2,9%, η χώρα μας είναι τελευταία στην Ε.Ε., στο ποσοστό των επιχειρήσεων που είχαν μέγιστη συμβατική ταχύτητα φόρτωσης από σταθερή γραμμή τουλάχιστον 1GB/s, με τη Δανία να φιγουράρει στην κορυφή της εν λόγω λίστας με ποσοστό 29,1%. Την ίδια ώρα, η Κύπρος παρουσιάζει την υψηλότερη αύξηση στα ποσοστά των επιχειρήσεων με τη μέγιστη ταχύτητα σύνδεσης, με ποσοστό 5,1%.

Σημειώνεται πως μέσα στο 2023, η συντριπτική πλειοψηφία (93,9%) των επιχειρήσεων της Ε.Ε. χρησιμοποίησε σταθερή ευρυζωνική σύνδεση για πρόσβαση στο Διαδίκτυο, με το ποσοστό να είναι ακόμη υψηλότερο για τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Σε σύγκριση με τα επίπεδα προ πανδημίας, πάντως, η πιο αξιοσημείωτη αύξηση στη χρήση σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης στις επιχειρήσεις καταγράφηκε στη χώρα μας, κατά 15,8 ποσοστιαίες μονάδες. Τουλάχιστον να πιάσει και σε κάτι τόπο το γεγονός ότι (και) το internet το πληρώνουμε «χρυσό»!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ