Ο Τέλλογλου αποκάλυψε στον Νίκο Χατζηνικολαου πως ο ΕΛΓΑ αποφάσισε οριζόντια περικοπή των αποζημιώσεων των πλημμυροπαθών αγροτών κατά 35%

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1 ο ΕΛΓΑ δεν έχει λεφτά να πληρώσει τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που επαθαν οι αγροτες μετά τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι βεβαιωμένες ζημιές που κατέγραψαν οι συνεργάτες του ΕΛΓΑ είναι πολύ μεγαλύτερες από τα λεφτά που έχει ο οργανισμός στο ταμείο άρα οι πληρωμές μπορούν να γίνουν μόνο αν περικοπούν οι αποζημιώσεις, έτσι αποφασίστηκε η οριζόντια περικοπή των αποζημιώσεων κατά 35%.

Όπως αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, αυτήν την εβδομάδα συνεκλήθη η διοίκηση του ΕΛΓΑ για να διαπιστώσει τι μπορεί να πληρώσει από τα 180 εκατομμύρια ευρώ που έχει διαθέσιμα.

Οι βεβαιωμένες ζημιές είναι πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ, εξ αιτίας των φυσικών καταστροφών, ιδιαίτερα λόγω του «Ντάνιελ» και των πληγμάτων που δέχθηκαν οι Θεσσαλοί αγρότες.

Όταν λέμε βεβαιωμένες ζημιές, επεσήμανε ο Τάσος Τέλλογλου, εννοούμε ζημιές που έχουν βεβαιώσει οι συνεργάτες του Οργανισμού.

Όμως ο Οργανισμός, με βάση τον νόμο μπορεί να πληρώσει ότι εισπράττει σε ασφάλιστρα από τους πελάτες του, που είναι οι παραγωγοί.

Αν σκεφτούμε ότι υπάρχουν 20 με 25 εκατομμύρια παλαιότερων ετών που δεν έχει πληρώσει ακόμα στους παραγωγούς, οι πληρωμές στους δικαιούχους μπορούν να γίνουν μόνο εφόσον περικοπούν οι αποζημιώσεις .

Συνέχισε λέγοντας ότι «οι πληροφορίες μας λοιπόν είναι ότι αποφασίστηκε οριζόντια περικοπή των αποζημιώσεων κατά 35% επί της εκτίμησης ώστε να βγαίνει η εξίσωση. Το θέμα είναι τώρα να βρει ένα τρόπο η κυβέρνηση να το πει στους παραγωγούς».

ant1news.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ