Κεραυνοί του Παύλου Πολακη για την τιμή απόκτησης των F-35

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 2021 ο πρόσφατα αποβιώσας, αντιπρόσωπος της Lockheed Martin στην Ελλαδα κύριος Ντένης Πλέσσας,ανέφερε σε συνέντευξη του πως το κάθε ένα F-35 θα κόστιζε περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια!(φωτο 1-2)

Αρα περίπου 3,2 δις δολάρια για 40 αεροπλάνα.

Αν προσθέσουμε το κόστος των όπλων (35 εκατομμύρια περίπου για κάθε αεροπλάνο ) φτάνουμε σε συνολικό κόστος 3,2+1,4=4,6 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ !
Χθες πως ανακοινώθηκε κόστος 8,6 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ για 40 αεροπλάνα F-35 (με τα όπλα;;;) φωτο 4

Αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει!!

Στο σύνολο των έντιμων ενστόλων και στρατιωτικών αναλυτών, προκαλούν εντύπωση οι διθυραμβικές αναφορές έπειτα από την αποκάλυψη της επιστολής Μπλίνκεν, που προαναγγέλλει την απόκτηση των μαχητικών πέμπτης γενιάς, από την Ελλάδα.

Ουσιαστικά, η ανακοίνωση δεν αρκεί για να εξαχθούν συμπεράσματα. Πέραν φυσικά του κόστους απόκτησης μόνο της «πλατφόρμας», χωρίς όπλα δηλαδή, το οποίο εμφανίζεται πολλαπλάσιο από αυτό είχε αναφερθεί επίσημα το Νοέμβριο του 2021. Σε αντίθεση φυσικά με την τουρκική παραγγελία των F-16, που αναφέρει αναλυτικά όλα τα όπλα και τον πλήρη εξοπλισμό των αεροσκαφών.

Έλεγε λοιπόν ο αείμνηστος Ντένης Πλέσσας, αντιπρόεδρος Global Pursuits Initiatives της Lockheed Martin Aeronautics στην Αθήνα, στο πλαίσιο σχετικής ενημέρωσης δημοσιογράφων- παρουσίασης του «Joint Strike Fighter», το Νοέμβριο του 2021: «Εάν η Ελλάδα αποφασίσει να προμηθευτεί το προηγμένο μαχητικό 5ης γενεάς F-35, η τιμή “fly away” της κάθε μονάδας υπολογίζεται πως θα βρίσκεται κάτω από τα 80 εκατ. δολάρια, περιλαμβανομένων συστήματος αυτοπροστασίας, επιπρόσθετων ατρακτιδίων κ.ά.»

Πως είναι δυνατόν, μέσα σε δύο χρόνια, η τιμή για το ίδιο αεροσκάφος να έχει τριπλασιαστεί;

Εδώ προκύπτει τεράστιο θέμα. Οσμή μεγάλου σκανδάλου.

Εκεί όμως που θα γίνει το μεγάλο κόλπο, γεγονός το οποίο είχαμε αποκαλύψει στο παρελθόν και σήμερα επιβεβαιωνόμαστε, είναι το περιβόητο «χρυσό υπόστεγο»:

«Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών στην 117 Πτέρυγα Μάχης θα αναλάβει η ελληνική πλευρά και δεν θα συμπεριληφθούν ως SSI (προγράμματα Ασφάλειας, Εφοδιασμού και Πληροφοριών) που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν με επιπλέον 500 εκατομμύρια δολάρια το πρόγραμμα!».

Είναι αυτό που έλεγε παλαίμαχος βουλευτής της Ν.Δ. σε πολιτικό αρχηγό που αντιδρούσε στην αγορά των συγκεκριμένων αεροσκαφών: «Σταμάτα να αντιδράς! Ξέρεις πόσα λεφτά θα βγουν από το υπόστεγο»;

Η απάντηση λοιπόν είναι, 500 εκατομμύρια.

Όταν ανακοινωθεί επίσημα και ο κατασκευαστής, θα δείτε ότι συγκεκριμένα ΜΜΕ που διακρίνονται για τους διθυράμβους υπέρ της απόκτησης των F-35, σχετίζονται με τα συγκεκριμένα εργολαβικά συμφέροντα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ