16 συλλήψεις για την επίθεση με φωτοβολίδες σε αστυνομικούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε συλλήψεις προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία μετά μετά την επίθεση με φωτοβολίδες σε αστυνομικούς χθες το απόγευμα στα Ιλίσια.

Το περιστατικό συνέβη χθες γύρω στις 7 το βράδυ επί της διασταύρωσης των οδών Αλεξανδρουπόλεως και Καισαρείας.

Η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε 17 προσαγωγές, οι 16 από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπαν πως δεν γνώριζαν πώς τα άτομα στα οποία επιτέθηκαν ήταν αστυνομικοί. Όπως ανέφεραν, πίστευαν πως πρόκειται για άτομα που συμμετείχαν στην αντισυγκέντρωση. Έτσι, όμως παραδέχθηκαν ότι ήθελαν να χτυπήσουν πολίτες!

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ακροδεξιά οργάνωση είχε προγραμματίσει στις 17.00 συγκέντρωση για τα Ίμια στην πλατεία Ρηγίλης, με περίπου 200 μέλη εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων να σπεύδουν να πραγματοποιήσουν στο σημείο αντισυγκέντρωση, κάτι που ώθησε την ΕΛ.ΑΣ στο να μην επιτρέψει στα 50 μέλη της «Ελληνικής Πατριωτικής Ένωσης» να προσεγγίσουν την περιοχή.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης κινήθηκαν μέσω της Μιχαλακοπούλου προς την πλατεία Μαβίλη και, με το που έφτασαν εκεί εκτόξευσαν μια φωτοβολίδα προς τους αστυνομικούς της Ομάδας Δράση που βρισκόταν στο σημείο, χωρίς, πάντως, να καταφέρουν να τραυματίσουν κάποιον.

Αμέσως μετά την επίθεση η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 17 προσαγωγές υπόπτων, όλοι τους προερχόμενοι από τον εθνικιστικό χώρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ