Η Τσεχία αγοράζει 24 μαχητικά F-35 stealth

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση της Τσεχίας αποφάσισε την αγορά 24 μαχητικών stealth F-35 από την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin.

Αυτή η συμφωνία, αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντιπροσωπεύει μια δέσμευση της Τσεχικής Δημοκρατίας να ενισχύσει τις αμυντικές της ικανότητες και να ενισχύσει τη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ.

Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2031, με τα 24 αεροσκάφη να έχουν προγραμματιστεί να παραληφθούν μέχρι το 2035.

Το F-35 θεωρείται ένα από τα πιο σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη στον κόσμο και διακρίνεται για τις ανώτερες ικανότητες stealth, την ευελιξία και την ικανότητά του να λειτουργεί σε δύσκολα περιβάλλοντα μάχης.

Αυτή η συμφωνία έρχεται να ενισχύσει τη θέση του F-35 ως παγκόσμιου μαχητικού αεροσκάφους, καθώς η Τσεχική Δημοκρατία εντάχθηκε στη λίστα των χωρών που κατέχουν αυτό το αεροσκάφος, η οποία περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, το Ισραήλ και τη Νότια Κορέα.

Η Τσεχία έχει αποστείλει  έναν μακρύ κατάλογο όπλων στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την τσεχική «irozhlas»:

«Ο μακρύς κατάλογος περιλαμβάνει, για παράδειγμα, 62 άρματα μάχης, 16 συστήματα αεράμυνας, χιλιάδες ρουκέτες για εκτοξευτές ρουκετών, δεκάδες χιλιάδες φυσίγγια πυροβολικού, πάνω από τέσσερα εκατομμύρια φυσίγγια για φορητά όπλα. Υπό αυτή την έννοια, η Τσεχική Δημοκρατία παρείχε στην Ουκρανία εξοπλισμό για μια ολόκληρη ταξιαρχία, κάτι που είναι σχετικά σημαντικό», σημειώνει το τσεχικό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ