Σάλος με την δήλωση του Αδωνι Γεωργιαδη στον Νίκο Χατζηνικολαου για τους γιατρούς: Θα μπορεί να πάρει νόμιμα το φακελάκι του

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι άκουσαν τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη για τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, τα οποία θαπληρώνουν όσοι ασθενείς διαθέτουν χρήματα, γλιτώνοντας την αναμονή.

Για την απόφασή του που διαχωρίζει τους ασθενείς ανάλογα με το πορτοφόλι τους ο Άδωνις όχι μόνο επαίρεται αλλά προχωρά και σε ένα ακατανόητο παραλήρημα υποστηρίζοντας ότι νομιμοποιεί το φακελάκι στους γιατρούς και το…φορολογεί.

Στη συζήτηση με τον Χατζηνικολάου, ο Άδωνις υποστηρίζει ότι πολεμάει τους γιατρούς που ζητούν φακελάκι από τους ασθενείς, ωστόσο παραδέχεται ότι όποιος πληρώνει στα νοσοκομεία, εξυπηρετείται ταχύτερα.

Έτσι, ο Γεωργιάδης έρχεται και δηλώνει τώρα ότι νομιμοποιεί το φακελάκι, παραδεχόμενος την πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας.

«Λέμε αντί να συμβαίνει παράνομα και εξωθεσμικά, θα συμβαίνει νόμιμα και θεσμικά. Άρα θα μειωθεί και το φακελάκι. Γιατί πια δεν θα έχει πλέον νόημα ένας γιατρός να παίρνει μαύρα χρήματα με το φακελάκι και να κινδυνεύει να διαπομπευθεί για να έχει ποινικές κυρώσεις. Θα μπορεί να πάρει νόμιμα το φακελάκι του. Αυτό που έχει αποφασίσει να πάρει θα το βάλει στη φορολογική του δήλωση (ο γιατρός) και ταυτόχρονα να μειωθεί η αναμονή των χειρουργείων για να κερδίσει αυτός που δεν έχει να πληρώσει τίποτα. Αυτή είναι η συνολική κεντρική ιδέα» δηλώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ