Στο στρατηγειο της Λάρισας το κέντρο επιχειρήσεων της διεθνούς κοινότητας κατα των Χουθι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την πρόταση του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια να αναλάβει η Ελλάδα τη διοίκηση της ευρωπαϊκής επιχείρησης κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα έκανε δεκτή το Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας που συνεδρίαση σήμερα στις Βρυξέλλες.

Όπως είχε προαναγγείλει ο Νίκος Δένδιας, ενημέρωσε τους ομολόγους του για την πρόθεση της χώρας να έχει κομβικό ρόλο στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ» και ότι προσφέρει το στρατηγείο της Λάρισας για στρατηγείο της Διοίκησης.

Σε ανάρτησή του, ο κ. Δένδιας αναφέρει: «Στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Άμυνας της Ε.Ε., σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά τη συζήτηση για την ευρωπαϊκή επιχείρηση ‘Ασπίδες’ στην Ερυθρά Θάλασσα, ενημέρωσα τους ομολόγους μου ότι η Ελλάδα προσφέρει το στρατηγείο της Λάρισας, ως στρατηγείο για την επιχείρηση, καθώς επίσης ότι έχει την ετοιμότητα να αναλάβει τη διοίκηση της επιχείρησης. Η προσφορά μας έγινε θετικά δεκτή».

Όπως φαίνεται η χώρα μας είναι έτοιμη να εμπλακεί περαιτέρω στο μεσανατολικό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ότι η επιχείρηση κατά των Χούθι θα ονομάζεται «Ασπίδες από τα αρχαία ελληνικά» και εξήγησε ότι θα έχει καθαρά αμυντικό χαρακτήρα και η δράση της θα είναι ανάλογη με την απειλή. Ο Μπορέλ σημείωσε ότι ο στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών στις 19 Φεβρουαρίου.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση «που κλιμακώνει επικίνδυνα την ελληνική εμπλοκή στην Ερυθρά Θάλασσα»

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, «καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία, διά στόματος του Υπουργού Άμυνας, δηλώνει διαθέσιμη να αναλάβει, μέσω του Στρατηγείου της Λάρισας, τη διοίκηση της πολεμικής επιχείρησης στην Ερυθρά Θάλασσα».

«Δεν φτάνει, δηλαδή, που με την αποστολή φρεγάτας στέλνει προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στο ‘στόμα του λύκου’ για την εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και των πολεμικών σχεδίων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, τώρα κλιμακώνει επικίνδυνα την ελληνική εμπλοκή και καθιστά το λαό μας στόχο αντιποίνων!» επισημαίνει το κόμμα στην ανακοίνωσή του και καταλήγει: «Ιδιαίτερα σήμερα που το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου είναι περισσότερο από ορατό, απαιτείται λαϊκή επαγρύπνηση και δράση για να αποτραπούν οι επικίνδυνοι κυβερνητικοί σχεδιασμοί».

Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση χωρίς διαβούλευση εμπλέκει την χώρα άμεσα στην σύρραξη στην Ερυθρά Θάλασσα

Για εμπλοκή της χώρας μας στη σύρραξη στην Ερυθρά Θάλασσα χωρίς διαβούλευση από την κυβέρνηση κάνει λόγο η Νέα Αριστερά. Ειδικότερα αναφέρει ότι «την ευθεία εμπλοκή της Ελλάδας στην πολεμική σύρραξη στην Ερυθρά Θάλασσα προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας από τις Βρυξέλλες. Σε μια περίοδο που η αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή με επίκεντρο τον πόλεμο στην Παλαιστίνη γενικεύεται ο Νίκος Δένδιας δήλωσε: “Θα προσφέρω να αναλάβει η Ελλάδα τη διοίκηση της επιχείρησης. Θα προσφέρω το στρατηγείο της Λάρισας ως στρατηγείο για την επιχείρηση”». Η Νέα Αριστερά κάνει λόγο για «εκφράσεις που μας γυρνάνε πολλές δεκαετίες πίσω και φέρνουν στην μνήμη το “Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας”. Αποφάσεις που βάζουν την χώρα σε επικίνδυνες περιπέτειες. Ιδίως όταν αυτές λαμβάνονται χωρίς την παραμικρή ενημέρωση και συζήτηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ