Υπουργείο Εργασίας – Ζημιές μέχρι και στον 7ο όροφο απο την σφοδρή έκρηξη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική μετά την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα έξω από τράπεζα και απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, μια ημέρα και ώρα που το κέντρο είναι γεμάτο από κόσμο με την ευθύνη να αναλαμβάνει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο σήμερα το πρωί:

vomva5
(πηγή φωτογραφιών protothema.gr)

vomva6

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ωστικό κύμα ήταν τόσο μεγάλο που προκλήθηκαν υλικές ζημιές και συγκεκριμένα έσπασαν τζάμια μέχρι και στον 7ο όροφο του Υπουργείου! Μέσα σε λίγη ώρα βρέθηκε στο σημείο  η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία ενημερώθηκε για όσα είχαν συμβεί.

Η οδός Σταδίου από το ύψος της Πεσμαζόγλου είναι ακόμα αποκλεισμένη από την Αστυνομία.

Από την στιγμή της έκρηξης της βόμβας, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής άρχισαν να «χτενίζουν» την περιοχή καθώς εκδηλώθηκε ανησυχία σχετικά με την ύπαρξη και δεύτερου εκρηκτικού μηχανισμού. Ωστόσο, μετά από ώρες φαίνεται πως πλέον δεν ευσταθεί το ενδεχόμενο να σημειωθεί ακόμη ένα χτύπημα.

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ ψάχνουν για υλικό από κάμερες ασφαλείας που θα έχουν καταγράψει τις δράστες και την διαδρομή τους καθώς δεν φαίνεται να πήραν κανένα μέτρο προστασίας και να αδιαφόρησαν για το γεγονός ότι οι κινήσεις τους θα καταγράφονταν.

Σχετικά με την έκρηξη αστυνομικός ανέφερε στο ethnos.gr ότι πιθανότατα πρόκειται για συμβολικό χτύπημα.

«Πρόκειται για ένα σημείο κεντρικότατό, όπου διέρχονται πολλά αυτοκίνητα και πεζοί, το οποίο σίγουρα δεν επέλεξαν τυχαία. Υπάρχουν φθορές από το ωστικό κύμα και σε τριγύρω τζαμαρίες, αλλά όχι μεγάλης έκτασης, γεγονός που μας δίνει μια εκτίμηση της ποσότητας της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε. Φαίνεται να είναι περισσότερο ένα συμβολικό χτύπημα, αναμένουμε να δούμε και την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης».

H ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)»

Το χρονικό

Η βόμβα εξερράγη στη 1:29 π.μ. προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές, αφού η ΕΛ.ΑΣ. είχε προλάβει να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου, στο ύψος της συμβολής με την Πεσμαζόγλου, καθώς είχε προηγηθεί σχετικό προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και ανέφερε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο υπουργείο. Ακολούθησε δεύτερο τηλεφώνημα, όπου διευκρινίστηκε ότι η βόμβα είναι τοποθετημένη σε τσάντα έξω από το υποκατάστημα της Alpha Bank που βρίσκεται απέναντι από το υπουργείο. Πρόσθεσε δε ότι η βόμβα θα σκάσει «σε 40 λεπτά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ