Ιωαννης Μοίρας: Ποιοι δολοφονησαν τον Κωστα Τσαλικίδη;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΙΟΣ/ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ/ΑΝ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ (ΡΕ ΡΕΜΑΛΙΑ);
Σαν χθες, στις 2/2/2006 οι τότε υπουργοί Επικρατείας, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης – Θ. Ρουσόπουλος, Γ. Βουλγαράκης και Αν. Παπαληγούρας, αντίστοιχα – αποκάλυψαν σε συνέντευξη Τύπου ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην Ελλάδα με πολιτικές και γεωστρατηγικές προεκτάσεις. Μιλάμε για συστηματικές παρακολουθήσεις του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και υπουργών του μέσα από το δίκτυο της Vodafone με λογισμικό της Ericsson.
Στις 9 Μαρτίου δολοφονήθηκε σπίτι του ο Κώστας Τσαλικίδης, στέλεχος στη Vodafone, ο οποίος ήταν αυτός που είχε ανακαλύψει την “τρύπα” στις παρακολουθήσεις.
Οι δολοφόνοι το έκαναν να φανεί σαν αυτοκτονία και οι αρχές ασμένως, δίχως πολλά πολλά, υιοθέτησαν αυτή την εκδοχή και έκλεισαν, όπως όπως, τον φάκελο.
Η σκηνοθεσία της δήθεν αυτοκτονίας ήταν ωστόσο άθλια, γεμάτη λάθη και κενά, η οικογένεια του δολοφονημένου είδε και απόειδε από τις διεφθαρμένες αρχές του πιο διεφθαρμένου κράτους της Ε.Ε., στράφηκε στην Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη, η οποία δεν χρειάστηκε να βασανιστεί πάρα πολύ για να καταλήξει στο προφανές, ότι για δολοφονία επρόκειτο και όχι αυτοκτονία και υποχρέωσε το Δημόσιο να καταβάλλει αστική αποζημίωση στην οικογένεια.
Οι δολοφόνοι όμως, ακόμη και σήμερα, αγνοούνται και ουδείς από τους διεφθαρμένους εισαγγελείς ή τους διεφθαρμένους υπουργούς Δικαιοσύνης (εκτός αν μου διαφεύγει κάποιος) του πιο διεφθαρμένου κράτους της Ε.Ε. δεν έχει νιώσει ως ζήτημα τιμής για μία ολόκληρη χώρα να αρχίσουν βαθιές έρευνες και βαριές ανακρίσεις από την αρχή. Φως φανάρι ότι οι υποκλοπείς, προφανώς ΚΑΙ δολοφόνοι, έχουν βαρύ και ασήκωτο πέπλο προστασίας και ασυλίας να τους σκεπάζει και ο κοινός νους δεν μπορεί να μην στρέφεται σε μυστικές υπηρεσίες εδώ, στο πιο διεφθαρμένο κράτος της ΕΕ, κυρίως δε και στην αντίπερα πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού.
Πρόκειται ωστόσο για ζήτημα Δημοκρατίας και Κράτους Δικαίου, ζήτημα Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, ζήτημα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με κορυφαίο την ίδια τη ζωή, να απαντηθεί άπαξ και διά παντός το ερώτημα: Ποιος/οι δολοφόνησε/αν τον Κώστα Τσαλικίδη (ρε ρεμάλια;)
Σημείωση 1: Στην εδώ Δικαιοσύνη ο φάκελος ξανάνοιξε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ περί τα τέλη της θητείας της. Έκτοτε, ουδέν νεότερο.
Σημείωση 2: Περιμένουμε να αποκαλυφθούν και να συλληφθούν οι δολοφόνοι του Καραϊβάζ; Εδώ δεν έχουν αποκαλυφθεί και συλληφθεί οι δολοφόνοι του Τσαλικίδη! Άλλωστε, μυστικές υπηρεσίες, παρακράτος, μαφία, μία οικογένεια είναι. Και παλιά και πρόσφατα. Και εδώ και αλλού.
Σημείωση 3: Μιας και είναι καυτό στην Ευρώπη και αλλού το θέμα του Κράτους Δικαίου και οι υποκλοπές στο πιο διεφθαρμένο κράτος της ΕΕ, δεν στέλνει κανείς και ένα reminder report για την υπόθεση Τσαλικίδη;
Σημείωση 4: Τη φωτογραφία την τράβηξε ο αδελφός του Τσαλικίδη. Όταν η οικογένεια μπήκε στο διαμέρισμα να δει τι έχει γίνει. Τον ξεκρέμασαν και τον ξάπλωσαν στο κρεβάτι. Το πρόσωπο του νηφάλιο. Λες και κοιμόταν ξέγνοιαστος. Όχι με μορφασμό πόνου ή αγωνίας αν όντως ο ίδιος απαγχονίστηκε. Ο Τσαλικίδης ναρκώθηκε, τον στραγγάλισαν στον ύπνο του και κατόπιν τον κρέμασαν να φανεί ως δήθεν αυτοκτονία. Και τα σημάδια του σχοινιού στον λαιμό του ήταν ευθεία στους ώμους και όχι πλάγια, από πάνω προς τα κάτω όπως θα συνέβαινε αν άφηνε τον εαυτό μου παρασυρόμενο προς τα κάτω από το βάρος του για να απαγχονιστεί. Το σκοινί είχε επίσης περίπλοκους κόμπους, ναυτικούς ή προσκοπικούς, που το θύμα δεν γνώριζε να δένει. Τι θύμα αγωνιούσε επί μέρες για την τύχη του, μετά από ό,τι είχε ανακαλύψει. Το βράδυ που δολοφονήθηκε (και όχι αυτοκτόνησε) συμπεριφερόταν φυσιολογικά μιλώντας στο τηλέφωνο με τους δικούς του και ετοίμαζε την επόμενη μέρα. Ήταν αρραβωνιασμένος, ερωτευμένος, έκανε σχέδια γάμου και δεν φαινόταν ως ένα άτομο που φλερτάριζε με την ιδέα της αυτοκτονίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ