Ουκρανικά drones χτύπησαν διυλιστήριο στο Βόλγκογκραντ – τι λένε τα τοπικά μέσα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πτώση ενός μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου οδήγησε σε ισχυρή πυρκαγιά στο εργοστάσιο της LUKOIL στην περιοχή Κρασνοαμέισκι του Βόλγκογκραντ της Ρωσίας.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ένα άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος προσπάθησε να επιτεθεί σε εγκαταστάσεις στην περιοχή Καλατσέφσκι της περιοχής του Βόλγκογκραντ.

2 13

“Μετά το χτύπημα του UAV μια δεξαμενή τυλίχθηκε στις φλόγες”

Στις 08:08, το Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη σελίδα του στο Telegram ανέφερε επίθεση UAV σε αρκετές περιοχές της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Βόλγκογκραντ.

«Απόψε, μια προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση χρησιμοποιώντας ένα UAV τύπου αεροσκάφους σε στόχους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας σταμάτησε. «Ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν από συστήματα αεράμυνας υπηρεσίας πάνω από τα εδάφη των περιοχών Μπέλγκοροντ (4 UAV), Βόλγκογκραντ (2 UAV) και Ροστόφ (1 UAV)».

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Βόλγκογκραντ Αντρέι Μποχάροφ σχολίασε την κατάσταση στην περιοχή:

«Απόψε, δυνάμεις αεράμυνας και ηλεκτρονικός πόλεμος απέκρουσαν μια επίθεση UAV στο έδαφος της περιοχής του Βόλγκογκραντ στην περιοχή Καλατσέφσκι και στην περιοχή Τρανκάναλ.

1 33

Το διυλιστήριο της Lukoil στο Βόλγκογκραντ

Ως αποτέλεσμα της πτώσης ενός UAV που καταρρίφθηκε, ξέσπασε φωτιά στο διυλιστήριο πετρελαίου του Βόλγκογκραντ. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και διάσωσης ήρθαν γρήγορα στη δουλειά – η φωτιά εντοπίστηκε αμέσως, η ανοιχτή καύση εξαλείφθηκε. Δεν υπάρχουν θύματα».

Οι κάτοικοι άκουσαν δύο δυνατές εκρήξεις

Οι αναγνώστες του V1.RU είπαν ότι άκουσαν δύο εκρήξεις που τους ξύπνησαν νωρίς το πρωί

«Υπήρξαν δύο εκρήξεις, η πρώτη στις 04:23, η δεύτερη περίπου μισή ώρα αργότερα», ανέφεραν οι αναγνώστες. — Στο διπλανό χωριό, η έκρηξη ξύπνησε όλο τον κόσμο.

Οι πρώτες αναφορές για επίθεση UAV

Να υπενθυμίσουμε ότι οι πρώτες αναφορές από πηγές στις επιχειρησιακές και έκτακτες υπηρεσίες για επίθεση UAV στο εργοστάσιο LUKOIL του Βόλγκογκραντ άρχισαν να φτάνουν γύρω στις 05:30 το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πηγές, σημειώθηκε έκρηξη στο εργοστάσιο, μετά την οποία ξέσπασε φωτιά. Στο σημείο άρχισαν να σπεύδουν συνεργεία του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, αστυνομία και ασθενοφόρο.

(Volgograd 1)

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ