Η Ρωσία καλεί επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την αμερικανική επίθεση σε Συρία και Ιράκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε, σήμερα, τα πλήγματα του αμερικανικού στρατού στη Συρία και το Ιράκ και κάλεσε για επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Russia Today» η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε: «Οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας αποτελούν πλήρη περιφρόνηση από την Ουάσιγκτον των προτύπων του διεθνούς δικαίου».

Επιπρόσθετα, ο εκπρόσωπος της ιρακινής κυβέρνησης Μπασέμμ αλ Αουάντιι είπε: «Η αμερικανική κυβέρνηση διέπραξε μια νέα επίθεση κατά της κυριαρχίας του Ιράκ, καθώς οι τοποθεσίες των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, στις περιοχές Akahat και Al Qaim, καθώς και σε γειτονικά μέρη αμάχων, βομβαρδίστηκαν από πολλά αμερικανικά αεροσκάφη».

Συνέχισε σε δήλωση το πρωί του Σαββάτου: «Αυτή η κραυγαλέα επίθεση οδήγησε σε 16 θανάτους, συμπεριλαμβανομένων αμάχων, καθώς και σε 25 τραυματίες. Προκάλεσε επίσης απώλειες και ζημιές σε κτίρια κατοικιών και περιουσίες πολιτών».

Επεσήμανε ότι «η αμερικανική πλευρά στη συνέχεια εξαπάτησε και παραποίησε σκόπιμα τα γεγονότα, ανακοινώνοντας προηγούμενο συντονισμό για τη διάπραξη αυτής της επίθεσης», τονίζοντας ότι ήταν «ένας ψευδής ισχυρισμός που αποσκοπούσε στην παραπλάνηση της διεθνούς κοινής γνώμης και στην αποκήρυξη της νομικής ευθύνης για αυτό το απορριφθέν έγκλημα,  σύμφωνα με όλους τους διεθνείς κανόνες και νόμους».

Προειδοποίησε ότι «αυτό το επιθετικό χτύπημα θα θέσει την ασφάλεια στο Ιράκ και την περιοχή στο χείλος της αβύσσου, και επίσης έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες για την εδραίωση της απαιτούμενης σταθερότητας».

Χθες, Παρασκευή, οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αντίποινα με στόχο περισσότερες από 85 τοποθεσίες που ανήκουν στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν και τους συμμάχους τους στο Ιράκ και τη Συρία.

Αυτό το αμερικανικό στρατιωτικό χτύπημα ήρθε ως απάντηση σε μια επίθεση που είχε στόχο μια αμερικανική βάση στην Ιορδανία. Αυτό οδήγησε στο θάνατο 3 Αμερικανών στρατιωτών και στον τραυματισμό περίπου 40 άλλων, σύμφωνα με την αιγυπτιακή Shorouk News.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ