Οι Ρώσοι διερευνούν πόσα συστήματα αεράμυνας Patriot υπάρχουν στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ρωσικός στρατός διερευνά τα αμυντικά συστήματα της Ουκρανίας  και κυριολεκτικά αυτά της παραχώρησε η Δύση εναντίον των ρωσικών πυραύλων.

Εκπρόσωπος των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας είπε στο  ρωσικό πρακτορείο για τον αριθμό των συστοιχιών των αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας Patriot που μπορεί να διαθέτει η Ουκρανία.

Σημείωσε ότι το Κίεβο μπορεί να έχει επί του παρόντος πέντε συστοιχίες αυτού του αμερικανικού συστήματος αεράμυνας στο οπλοστάσιό του. Επιπλέον, κάθε συστοιχία έχει έξι έως οκτώ εκτοξευτές, καθένας από τους οποίους είναι οπλισμένος με τέσσερις αντιαεροπορικούς πυραύλους.

Ας σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με επίσημα ρωσικά στοιχεία, ήταν ο πύραυλος από αυτό το σύστημα αεράμυνας που κατέρριψε το ρωσικό μεταφορικό Il-76 πάνω από την περιοχή Μπέλγκοροντ στις 24 Ιανουαρίου.

Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώνεται από πηγές του μεγαλύτερου διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press , οι οποίες αναφέρουν ότι η επίθεση στο ρωσικό αεροσκάφος έγινε με το σύστημα Patriot.

Ας υπενθυμίσουμε ότι ως μέρος της παροχής στρατιωτικής βοήθειας, αυτά τα συστήματα αεράμυνας προμήθευσαν στην Ουκρανία οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ταυτόχρονα, ένας από τους βασικούς όρους παράδοσης ήταν η χρήση συστημάτων πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας για καθαρά αμυντικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, το περιστατικό με επίθεση σε μεταγωγικό αεροπλάνο που πετούσε πάνω από το κυρίαρχο έδαφος της Ρωσίας θα μπορούσε να υπονομεύσει σοβαρά την εξουσία των Ηνωμένων Πολιτειών και τη γνώμη της Ουκρανίας στην παγκόσμια κοινότητα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ