Εγκατάσταση του πρώτου υποθαλάσσιου καλωδίου που συνδέει την Αίγυπτο με την Αλβανία και από εκεί με την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αιγυπτιακά media αναφέρουν σήμερα ότι στη Βουδαπέστη υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της Telecom Egypt και του ουγγρικού ομίλου 4IG, για τη δημιουργία μιας άμεσης σύνδεσης με την κατασκευή του πρώτου υποθαλάσσιου καλωδίου που συνδέει την Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου με το κράτος της Αλβανίας, μια νέα θαλάσσια διαδρομή στη Μεσόγειο Θάλασσα και μια νέα είσοδο στην ήπειρο της Ευρώπης.

 Η σημαντική αύξηση του όγκου της ζήτησης για διεθνή διακίνηση δεδομένων από Ανατολή προς Δύση, και μέσω αυτής της εμπορικής συμφωνίας, θα συσταθεί κοινή οντότητα μεταξύ των δύο εταιρειών για να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου έργου υποθαλάσσιου καλωδίου.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον Μοχάμεντ Νασρ, Managing Director και CEO της Telecom Egypt, και  Γκελέρτ Γιασάι, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της 4IG.

Η συνεργασία αυτή ενισχύει τις διακεκριμένες σχέσεις μεταξύ Αιγύπτου και Ουγγαρίας για έναν αιώνα, καθώς η Ουγγαρία άνοιξε για πρώτη φορά προξενείο στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα στην Αλεξάνδρεια, την 1η Φεβρουαρίου 1924.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν επίσης ενισχυθεί σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών και του πολιτισμού.

Εκφράστηκε η φιλοδοξία του για περισσότερη μελλοντική συνεργασία μεταξύ Αιγύπτου και Ουγγαρίας στους τομείς των επικοινωνιών και της πληροφορικής.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν 14 διεθνή υποβρύχια καλώδια στην Αίγυπτο. Γίνονται εργασίες για τη δημιουργία πέντε νέων διεθνών υποβρυχίων καλωδίων μέσω διεθνών συμμαχιών.

Η υπογραφή της συμφωνίας έρχεται μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών τον περασμένο Οκτώβριο. Το νέο υποθαλάσσιο καλώδιο προσθέτει μεγάλη ποικιλία στις τρέχουσες διεθνείς διαδρομές κυκλοφορίας μεταξύ Αιγύπτου και Ευρώπης μέσω μιας νέας εισόδου στην ευρωπαϊκή ήπειρο στα Δυτικά Βαλκάνια, φτάνοντας στα κύρια κέντρα Διαδικτύου στη Δυτική Ευρώπη μέσω πολλαπλών επίγειων δικτύων.

Συμφωνήθηκε να σχεδιαστεί το καλώδιο για να υποστηρίζει την πρόσβαση σε πολλά σημεία στη λεκάνη της Μεσογείου σε χώρες όπως η Ιταλία, η Λιβύη, η Κύπρος και η Ελλάδα.

Βάσει αυτής της συμφωνίας, η Telecom Egypt θα παρέχει υπηρεσίες συνδεσιμότητας σε μια ποικιλία υποβρυχίων καλωδίων που προέρχονται από την Ασία και την Αφρική μέσω της Ερυθράς Θάλασσας.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ