Το ουγγρικό κοινοβούλιο δεν υπερψήφισε την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα, το ουγγρικό κοινοβούλιο δεν μπόρεσε να ψηφίσει στην έκτακτη συνεδρίαση για την επικύρωση της συμφωνίας ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ λόγω έλλειψης απαρτίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, Σάντορ Λέζακ.

Οι βουλευτές του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στο Fidesz και οι σύμμαχοί τους αποφάσισαν να μην εμφανιστούν στη συνεδρίαση, γι’ αυτό δεν είναι δυνατή η ψηφοφορία για την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία, αναφέρει η σουηδική δημόσια υπηρεσία SVT.

Μόνο 51 από τους συνολικά 199 βουλευτές ήταν παρόντες στην αίθουσα και ο κυβερνητικός συνασπισμός Fidesz και το Χριστιανοδημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα ανακοίνωσαν στις 2 Φεβρουαρίου ότι δεν θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, λέγοντας ότι περίμεναν μια συνάντηση μεταξύ του Όρμπαν και του Σουηδού Πρωθυπουργού Ουλφ Κρίστερσον.

Μετά τη θετική ψήφο της Τουρκίας, η Ουγγαρία παραμένει η μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει επικυρώσει το αίτημα της Σουηδίας για ένταξη στη Συμμαχία.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν κάλεσε τον Σουηδό ομόλογό του Ουλφ Κρίστερσον στη Βουδαπέστη για να συζητήσουν το θέμα.

Ο Όρμπαν είπε ότι η ουγγρική κυβέρνηση υποστηρίζει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αλλά ότι οι βουλευτές δεν θέλουν να την επικυρώσουν επειδή, είπε, οι σουηδικές αρχές διαδίδουν «αδιάντροπα ψέματα» για την Ουγγαρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη θα βοηθήσει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ του ουγγρικού κοινοβουλίου και των σουηδικών αρχών.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ