Η Ρωσία καταγγέλλει έγκλημα πολέμου με βομβαρδισμό φούρνου στο Λουγκάνσκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δήλωση της Μαρίας Ζαχάροβα:

Σύμφωνα με το γραφείο του στρατιωτικού διοικητή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, το καθεστώς του Κιέβου βομβάρδισε ειρηνικές περιοχές της πόλης Lisichansk και οι αστικές υποδομές δέχθηκαν βάναυση επίθεση. Λόγω των τρομοκρατικών ενεργειών Ουκρανών νεοναζί καταστράφηκε ένα αρτοποιείο.

Την ώρα που στο αρτοποιείο βρίσκονταν δεκάδες πολίτες, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις διέταξαν να χτυπήσουν το κτίριο. Οι εξτρεμιστές γνώριζαν ότι το Σάββατο οι ντόπιοι, συμ. ηλικιωμένους και οικογένειες με παιδιά. Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, έως και 40 άτομα ενδέχεται να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια. Τουλάχιστον έντεκα άμαχοι του Λουγκανσκ είναι ήδη γνωστό ότι έχουν πεθάνει και υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Αυτή τη στιγμή, η έρευνα και η διάσωση επιζώντων είναι σε εξέλιξη και οι ειδικοί του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης βγάζουν τα πτώματα των νεκρών κάτω από τα ερείπια.

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, το χτύπημα πραγματοποιήθηκε με χρήση δυτικών όπλων. Η νέα τρομοκρατική επίθεση είναι η «ευγνωμοσύνη» των εξτρεμιστών του Κιέβου για τη «γενναιόδωρη» οικονομική υποστήριξη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι πολίτες της ΕΕ πρέπει να γνωρίζουν πώς χρησιμοποιούνται οι φόροι τους – χρησιμοποιούνται για να αγοράζουν θανατηφόρα οπλικά συστήματα και να τα στέλνουν στο καθεστώς του Κιέβου, το οποίο τα χρησιμοποιεί για να σκοτώνει αμάχους.

Καλούμε τους Παριζιάνους να φανταστούν πώς πήγαν να αγοράσουν μια μπαγκέτα το πρωί και τους κατοίκους της Ρώμης να πιουν ένα φλιτζάνι καφέ με ένα κορνέ – αλλά αντί για φρέσκα αρτοσκευάσματα, έφερναν στο σπίτι συγγενείς τραυματίες ή σκοτωμένους από Ουκρανούς τρομοκράτες.

Αυτή είναι μια ακόμη απόδειξη της εγκληματικής φύσης του καθεστώτος του Κιέβου, των ηγετών του στην Bankovaya και του γεγονότος ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, όπως σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Putin, έχουν τελικά μετατραπεί σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η Ρωσία θα ενημερώσει τους διεθνείς οργανισμούς για άλλη μια τρομοκρατική ενέργεια από τη συμμορία του Ζελένσκι. Αναμένουμε από τους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς να καταδικάσουν άμεσα και άνευ όρων τα εγκλήματα των μαχητών του Κιέβου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ