Λαύριο: Η μεγάλη στοά με τα περίεργα φαινόμενα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θέλω να δείτε κάτι στο 3:11 που σταματάω για να βιντεοσκοπήσω το δωμάτιο που είναι στα αριστερά μου, θέλω να προσέξετε το άνοιγμα που έχει αρχικά η πόρτα όταν φτάνω και μετά που κλείνει χωρίς την παρέμβαση την δικιά μου.

Λαύριο Μεταλλευτική Στοά διευκόλυνσης όμβριων υδάτων – Lavrio Mining Stoa The original 40-minute video was downloaded and divided into smaller sections. Due to the long time of viewing the video, they did not choose it and it was wrong because it contains all the points of interest of the area. I would recommend that you visit the video page where you will find the address here in the information and read historical documents such as watching a video from the “time machine” that has made a tribute to Lavrio.

Το αρχικό video διάρκειας 40+ λεπτών κατέβηκε και διαχωρίστηκε σε μικρότερα τμήματα. Λόγω του μεγάλου χρόνου προβολής του video, δεν το επέλεγαν και ήταν λάθος διότι εμπεριέχει όλα τα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής. Θα συνιστούσα δε, να επισκεφτείτε την σελίδα του video που θα βρείτε την διεύθυνση εδώ στις πληροφορίες και να διαβάσετε ιστορικά ντοκουμέντα όπως να δείτε και video από την μηχανή του χρόνου που έχει κάνει αφιέρωμα στο Λαύριο. Θέλω να δείτε κάτι που εγώ το πρόσεξα αφού έφτιαχνα το video το 2019.

Στο 3:15 που σταματάω για να βιντεοσκοπήσω το δωμάτιο που είναι στα αριστερά μου, θέλω να προσέξετε το άνοιγμα που έχει αρχικά η πόρτα και μετά που κλείνει χωρίς την παρέμβαση την δικιά μου. Η συγκεκριμένη πόρτα ήταν βαριά και άνοιγε δύσκολα λόγο καταπόνησης στους μεντεσέδες. Αέρας δεν φυσούσε. Ανοίγοντας και ελέγχοντας το εσωτερικό όπως διαπιστώνετε δεν υπάρχει καμία τρύπα ώστε να κάνει ρεύμα. Για την συγκεκριμένη κατασκευή δεν υπάρχει κάποια βιβλιογραφία. Απ ότι ρώτησα εκεί ντόπιους μου είπαν ότι η σήραγγα δημιουργήθηκε από τους μεταλλωρύχους για την διευκόλυνση των όμβριων υδάτων να φεύγουν προς το φαράγγι που καταλήγει στο τεχνολογικό πάρκο. Η διάβαση του μπορεί να δείχνει εύκολη αλλά είχε λιμνάζοντα νερά και σε κάποια σημεία ήταν λίγο δύσκολα να την περάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ