Τρελό δούλεμα Μητσοτάκη στους Αγρότες: Μόλις 1,80 ευρώ / στρέμμα η αποζημίωση που υποσχέθηκε… Δλδ για 100 στρέμματα 180 – 200 ευρώ!

Νιώθουν παραμελημένοι οι Έλληνες αγρότες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για να είμαστε δίκαιοι και ακριβείς, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αγροτικά μπλόκα στους δρόμους. Από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90, με κυβέρνηση του πατρός Μητσοτάκη, παρακολουθούμε τους αγρότες να βγαίνουν στους δρόμους.

Οινοποιός Βάϊκος Γκανής «Μόλις 78 ευρώ μου αναλογούν από τις κυβερνητικές εξαγγελίες» (1,80 ευρώ/στρέμμα)

Διόλου τυχαία είναι η περίοδος, όπου αρχίζουν και φαίνονται οι αρνητικές συνέπειες από τη δραστική αλλαγή στην ΚΑΠ, την Κοινή Αγροτική Πολιτική της τότε ΕΟΚ και νυν Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλαγή που διαμόρφωνε ένα πολύ πιο δυσμενές περιβάλλον για τον αγροτικό κόσμο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Για τους Έλληνες αγρότες η προσαρμογή ήταν ακόμη πιο επώδυνη, καθώς προβλεπόταν η δραστική μείωση των απασχολούμενων στην πρωτογενή παραγωγή, δημιουργώντας συνθήκες δυνητικής ανεργίας, για έναν πολύ μεγάλο αριθμό αγροτών, αλλά και περιβάλλον απερήμωσης της υπαίθρου. Ώσπου ήρθε και το «σχέδιο πράσινης μετάβασης», των «φωστήρων» των γραφειοκρατών, στις Βρυξέλλες, για να… βάλει τη θηλιά στο λαιμό των αγροτών όλης της Ευρώπης, με κατάργηση καλλιεργειών, εκμηδενισμό των επιδοτήσεων, δηλαδή του εισοδήματός τους. Όταν λοιπόν φέρνεις τον άλλο σε μια θέση, όπου «δεν έχει να χάσει παρά μόνο τις αλυσίδες» του, το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε στις πρωτεύουσες, τη μία μετά την άλλη, των ευρωπαϊκών κρατών-μελών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ