ΕΦΚΑ: Κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας δείχνουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μικρομεσαία επιχείρηση και ο αγροτικός τομέας καταρρέουν. Όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει το πρόβλημα έχοντας την επικοινωνιακή υπεροπλία στα ΜΜΕ, τα επίσημα στοιχεία αποκαλύπτουν το τι πραγματικά συμβαίνει στην οικονομία. Μιλάμε φυσικά για την πραγματική οικονομία, την παραγωγή πλούτου, την παραδοσιακή ραχοκοκαλιά που κρατούσε την Ελλάδα όρθια και αποτελεί το μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας, διαχρονικά.

Αδυναμία πληρωμής εισφορών στον ΕΦΚΑ, δείχνουν τα νέα στοιχεία τα οποία περιγράφουν ξεκάθαρα την πραγματική κατάσταση στην ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα, το 40% των μη μισθωτών ασφαλισμένων, δηλαδή περίπου μισό εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο πίεση στον ασφαλιστικό φορέα, αυξάνοντας τα χρέη προς την κοινωνική ασφάλιση.

Συγχρόνως, τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων οικονομικών και εργασίας, δείχνουν ότι η 400 χιλιάδες εξ’αυτών έχουν δημιουργήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές και αν δεν τις εξοφλήσουν εντός του τρέχοντος μήνα ή αν δεν τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων αποπληρωμής, κινδυνεύουν να χάσουν την ασφαλιστική Ικανότητα, και το δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης!

Αυτή ακριβώς είναι η τραγική εικόνα της πραγματικής οικονομίας, που πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί από καμιά επικοινωνιακή προπαγάνδα της κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ