Βοήθεια, με σκοτώνουν: Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Χρήστου Γιαλιά πριν τον εκτελέσουν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την μαφιόζικη εκτέλεση του Χρήστου Γιαλιά στην Μάνδρα. Ο 59χρονος επιχειρηματίας μιλούσε στο τηλέφωνο την ώρα της δολοφονίας του ενώ δεν συνοδεύονταν από άνδρες της προσωπικής του φρουράς. Φίλος του τον ακολουθούσε με το δικό του αυτοκίνητο και ήταν παρών την ώρα που φλέγονταν το λευκό όχημα του θύματος.

Την στιγμή που δέχονταν τους πυροβολισμούς από καλάσνικοφ, ο Γαλιάς μιλούσε στο τηλέφωνο με οικείο του και οι τελευταίες λέξεις που πρόλαβε να ξεστομίσει προτού πέσει νεκρός ήταν: «Βοήθεια με σκοτώνουν!».

Ως αυτόπτης μάρτυρας ο φίλος του 59χρονου που ακολουθούσε σε απόσταση 100 μέτρων πρόλαβε να δει το περιστατικό και τους εκτελεστές να διαφεύγουν. Έχει δώσει μια πρώτη κατάθεση στην Αστυνομία και θα ακολουθήσουν νέες εκτενέστερες.

Στην ΕΛ.ΑΣ μιλούν για μια δολοφονία υψηλού ρίσκου που είχε μελετηθεί βήμα προς βήμα προτού εκτελεστεί. Σύμφωνα με το OPEN, εκτιμούν ωστόσο οι Αρχές ότι η εκτέλεση δεν συνδέεται με την Greek Mafia. Αναζητούν τον δράστη και το κίνητρο της μαφιόζικης επίθεσης βασισμένοι στο παρελθόν του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα επρόκειτο να δικαστεί στις 16 Φεβρουαρίου με την κατηγορία της «φοροδιαφυγής από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με την μορφή της αποδοχής εικονικών φορολογικών στοιχείων για συναλλαγές ανύπαρκτες στο σύνολό τους, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ».

Την αγωνία και τον πανικό που επικράτησε στο σημείο της δολοφονίας του Χρήστου Γιαλιά στην Μάνδρα Αττικής, το απόγευμα της Τετάρτης, κατέγραψε κάμερα. Στο βίντεο ντοκουμέντο το λευκό όχημα του θύματος φλέγεται και αστυνομικοί έχουν προσεγγίσει.

Ακούγεται η ερώτηση «ο πατέρας μου πού είναι;» και στην συνέχεια, οι σπαρακτικές κραυγές φίλου του 59χρονου επιχειρηματία, που ισχυρίζεται ότι ακολουθούσε το αυτοκίνητό του στα 100 μέτρα: «Μαζί ήμασταν, μπροστά ήταν, στα 100 μέτρα ήμουν εγώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ