Θερμό επεισόδιο στην κοινοβουλευτική ομάδα του Πασοκ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σας είχαμε ενημερώσει ότι η κατάσταση στο Κίνημα δεν είναι καθόλου ειδυλλιακή, καθώς αρκετοί βουλευτές έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο Μητσοτάκη για την νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλοφίλων.

Ήταν θέμα χρόνου η κόντρα να πάρει διαστάσεις, καθώς μέχρι σήμερα οι διαφωνούντες αποφεύγουν μεν να δημοσιοποιήσουν την άποψη τους, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα ανεχτούν και το «μπούλινγκ» συναδέλφων τους…

Το πρώτο ανοιχτό μέτωπο λοιπόν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εκδηλώθηκε με τη Νάντια Γιαννακοπούλου να στρέφεται κατά του Πάρι Κουκουλόπουλου.

Η δυναμική κ. Γιαννακοπούλου έκανε σκληρή κριτική στον έμπειρο κ Κουκουλόπουλο για την πρόταση του περί αποχής. Ο Κουκουλόπουλος απάντησε ότι θα ήταν καλύτερα να υπάρξει αναμονή πριν κοινοποιηθεί οποιαδήποτε απόφαση, με την Νάντια Γιαννακοπούλου να του απαντά εμφανώς οργισμένη. Καθώς θεώρησε την τοποθέτηση του έμπειρου βουλευτή, ως ευθεία σύσταση στο πρόσωπο της.

Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες οι βουλευτές που διαφωνούν με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, είναι πάνω από 10. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη βέβαια, κατεβάζουν τον αριθμό σε μονοψήφιο, ευελπιστώντας προφανώς ότι θα πείσουν κάποιους εκ των αντιφρονούντων να αλλάξουν γνώμη έστω και την τελευταία στιγμή.

Μεταξύ των ονομάτων που αντιτίθεται στην σύμπλευση με τον Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, βρίσκονται και τα λεγόμενα τρανταχτά: Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, κ. Λιακούλη και ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντινόπουλος!

Βαρύτατος όμως ήταν και ο αντίλογος με επιστημονική διάσταση, από τους παρευρισκόμενους βουλευτές. Χαρακτηριστική η αντίδραση της βουλευτού Ευβοίας, γυναικολόγου Κατερίνας Καζάνη, Ενώ ο Απόστολος Πάνας έθεσε επίσης θέμα που άπτεται επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Η κατάσταση ήταν τόσο τεταμένη, η συνεδρίαση διακόπηκε και θα γίνει επαναληπτική συνεδρίαση την ερχόμενη Τρίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ