Πασοκ και Συριζα: Δελφίνοι σε δράση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα σκοινιά βρίσκονται οι Διονύσης Τεμπονέρας και Μανώλης Χριστοδουλάκηςαπό την Κουμουνδούρου και τη Χαριλάου Τρικούπη αντίστοιχα, καθώς οι ηγεσίες των δύο κομμάτων τούς αντιμετωπίζουν ως δυνάμει δελφίνους που αμφισβητούν την ορθόδοξη γραμμή του Στέφανου Κασσελάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Οπως πληροφορούμαστε, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης περνάει δύσκολες ώρες, καθώς βρίσκεται σε πολιτική απομόνωση από τον προεδρικό κλοιό της Τρικούπη. Ο νέος βουλευτής, άλλωστε, αποτελεί «παραφωνία» εδώ και πολλούς μήνες, καθώς θεωρείται πως έχει σηκώσει το δικό του μπαϊράκι, προωθώντας την ατζέντα του παρά αυτή που επιλέγει ο αρχηγός του κόμματος.

xristodoulakis pasok
Μανώλης Χριστοδουλάκης

Από την άλλη πλευρά, ο Διονύσης Τεμπονέρας βλέπει τα συντροφικά πυρά να εξαπολύονται από κάθε δυνατή κατεύθυνση και πολλούς εκ των συντρόφων του να τον κατηγορούν για αρχηγισμό. Εν αντιθέσει με τον Χριστοδουλάκη, ωστόσο, ο Διονύσης Τεμπονέρας τη γλιτώνει με ελαφρά τραύματα, καθώς αυτή τη στιγμή στη Κουμουνδούρου δεν υπάρχει ηγετική ομάδα που να εξασφαλίζει την ενότητα του κόμματος.

temponeras syriza
Διονύσης Τεμπονέρας

Τα δύο στελέχη στις χθεσινές δημόσιες παρεμβάσεις τους προσπάθησαν να κατευνάσουν τις αντιδράσεις, τονίζοντας πως παραμένουν στρατιώτες των κομμάτων τους, ωστόσο ούτε στη μια περίπτωση ούτε στην άλλη δεν μπορούσε να αποσιωπηθεί η πίστη τους πως η επικράτηση έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκηπερνάει μέσα από την ενότητα των προοδευτικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τεμπονέρας διευκρίνισε με σαφή τρόπο πως το ζητούμενο αφορά τη συμπόρευση για λύσεις στα κοινωνικά προβλήματα και ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν συνιστά πρόταση για «συγκολλήσεις» κομμάτων. Υπάρχει έδαφος στα κοινωνικά πεδία, παρά τις επαμφοτερίζουσες στάσεις κομματικών ηγεσιών, όπως τόνισε. Και αυτό απαιτεί πρωτοβουλίες βάσης σύνθεσης και υπέρβασης.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλάκης χαρακτήρισε αστειότητα ότι είναι δελφίνος, επέμεινε στην ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο στις εκλογές και υπενθύμισε με νόημα την αναφορά Ανδρουλάκη πως πρέπει μετά τις εκλογές να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ανασύσταση του προοδευτικού χώρου.

Τέλος, η τρίτη της εκδήλωσης, η Εφη Αχτσιόγλου, βλέποντας τις εξελίξεις προφανώς χαμογελά – το χρειάζεται, άλλωστε, αφού από τις δημοσκοπήσεις δεν προβλέπεται να… γελάσει το χειλάκι της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ