Ομάδα χάκερ δημοσίευσε τις συναλλαγές σε μη επανδρωμένα αεροχήματα μεταξύ δύο χωρών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια ομάδα χάκερ που ονομάζεται «Prana Network» ισχυρίστηκε ότι διέρρευσε περίπου 10 gigabyte δεδομένων από μια εταιρεία γνωστή ως «Sahara Thunder», η οποία χρησίμευε ως μέτωπο για  τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, οι οποίοι διευκόλυναν τις πωλήσεις όπλων στη Ρωσία.

Τα μη επανδρωμένα αεροχήματα καμικάζι Shahed που προμηθεύονται από το Ιράν κατέχουν εξέχουσα θέση από την εισβολή της Ρωσίας το 2022.

 Ο σχεδιαστής και κατασκευαστής του UAV πιστεύεται ότι είναι η Shahed Aviation Industries Research Center, μια ιρανική εταιρεία που λειτουργεί επίσης υπό την ομπρέλα της Φρουράς της Επανάστασης. Οι παραλλαγές UAV Shahed-131/136 πιστεύεται ότι έχουν εμβέλεια περίπου 805 έως 1148 km.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα Guardian την περασμένη Παρασκευή, επικαλούμενο αναλυτή από το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών, τα drones κοστίζουν 20.000 δολάρια ή περισσότερο.

Ωστόσο, αυτή η εκτίμηση είναι σημαντικά χαμηλότερη, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της Sahara Thunder που ελήφθησαν και δημοσιεύθηκαν από τον όμιλο Prana δύο ημέρες μετά το δημοσίευμα του Guardian.

 Οι υποκλοπές των εγγράφων δείχνουν ότι ένα μόνο Shahed κόστισε 375.000 $ για να παραχθεί. Οι χάκερ αποκάλυψαν επίσης ότι η Ρωσία και το Ιράν διαπραγματεύονταν χαμηλότερη τιμή ανά μονάδα για τη μαζική παραγγελία.

Μια συμφωνία που αναφέρεται στα έγγραφα προέβλεπε τιμή 193.000 $ ανά UAV για την αγορά 6.000 μονάδων.

Για μικρότερη παραγγελία 2 χιλιάδων μονάδων, καθορίστηκε τιμή αυτοκόλλητου 290 χιλιάδων δολαρίων ανά UAV.

Υποστηρίχθηκε ότι οι δύο χώρες συμφώνησαν σε μια μεγαλύτερη αγορά και ότι η ιρανική κυβέρνηση θα κέρδιζε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση, με τα τέλη άδειας χρήσης.

Τον Ιανουάριο, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι είχε αρχίσει να αναπτύσσει μια φθηνότερη έκδοση του Shahed, που ονομάζεται «Hawk», η οποία θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από εξαρτήματα του εμπορίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS, το Hawk θα έχει βεληνεκές περίπου 350 km και μπορεί να μεταφέρει κεφαλές υψηλής εκρηκτικότητας με ωφέλιμο φορτίο 16 kg. Αναφέρεται ότι οι πτητικές δοκιμές και η ανάπτυξη του Hawk αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρώτο εξάμηνο του 2024.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ