Ανημερα του Αγίου Βαλεντινου ανακοινώνεται το νεο κομμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν λίγο διάστημα ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνώντας με το νέο πολιτικό στίγμα που θέλει να δώσει στο κόμμα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μετά την παραίτησή του εντάχθηκε στην πολιτική ομάδα των Πρασίνων. Και δήλωσε για την αλλαγή πολιτικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο: «Η λύση δεν μπορεί να είναι μία από τα ίδια. Χρειάζονται μεγάλες αλλαγές, βάσει των συμπερασμάτων του IPCC, της Συμφωνίας του Παρισιού, των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της Νέας Πράσινης Συμφωνίας στις ΗΠΑ. Μιλάμε για ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικών αλλαγών που ήδη γίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο, μία επανάσταση στην οποία η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να συνεχίσουμε να ζούμε στον πλανήτη με αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη».

Ο Πέτρος Κόκκαλης είχε δημιουργήσει το πράσινο κίνημα «Κόσμος», μέσω του οποίου συνεργάστηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτό το πράσινο κίνημα θα μετασχηματίσει σε κόμμα που θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Η παρουσίασή του μάλιστα θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων, αν και η κίνησή του δεν θα ερμηνευτεί στην Κουμουνδούρου σαν πράξη αγάπης…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ