Ευαγγελος Αντωναρος: Σαν σημερα με διέγραψε ο Μητσοτακης απο την σημιτο- ποταμίσια και νεοφιλελευθερη ΝΔ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 Φεβρουαρίου.
Σημαντική μέρα. Σαν σήμερα πριν 6 χρόνια κοπηκαν και τυπικά οι δεσμοί μου με τη σημερινή Νεα Δημοκρατία με την αντικαταστατική απόφαση “διαγραφής” μου που πήρε ο γνωστός πια για την αντιθεσμική του συμπεριφορά Κυριάκος Μητσοτάκης. Γνωστός και ως Λουδοβίκος του Μαξίμου αν κι εγώ προτιμώ να τον αποκαλώ “αταλαντο γονο”.
Τις σχέσεις μου με την σημιτο- ποταμίσια και νεοφιλελευθερη ΝΔ είχα διακόψει πολιτικά, ψυχικά και ηθικά πολύ πιο πριν εγώ ο ίδιος προσωπικά. Με επισημάνσεις, σχόλια και αναλύσεις για το ποιον, τα σχέδια καιτους στόχους και την κρυφή ατζέντα του κυριακομητσοτακισμού.
Οσα ειχα προβλέψει, δυστυχώς για τη χώρα και την κοινωνία επαληθεύονται. Και μάλιστα στο πολλαπλάσιο. Και με αδιανόητες προεκτάσεις.
Ο Μητσοτάκης — με την αποπροσανατολιστικη μπαρούφα του “επιτελικού κράτους — είχε σχεδιάσει, πριν καν αναλάβει την εξουσία, να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα του 5%, αναδιανεμοντας τον πλούτο, ιδιωτικοποιώντας τα πάντα, παραβιαζοντας συστηματικά τις αρχές του κράτους δικαίου, την ελευθεροτυπια και ελευθερογνωμία, τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η χωρα έχει βυθιστεί εδώ και 4,5 χρόνια σε θεσμικό χάος το οποίο διαπίστωσε πρόσφατα το Ευρώκοινοβούλιο με σαφή πλειοψηφία.
Γι’ αυτό το κοινωνικά ανάλγητο
και πολιτικά αδίστακτο καθεστώς που πιέζεται από πολλες κατευθύνσεις έχει αφηνιάσει. Διαδίδει απίθανα ψεύδη με τη βοήθεια των πρόθυμων “παπαγαλων” του που φοβούνται μην χασουν τις ακριβοπληρωμένες θεσούλες τους. Και δεν διστάζει να τα βάλει ακόμη και με την Ευρωβουλή.
Πατάει όλο και πιο συχνά τα κορδόνια του. Αλλά ηγέτες με εγγενή αυταρχισμό δεν είναι διατεθειμένοι να ομολογήσουν σφάλματα και αστοχίες. Αντίθετα: Είναι εγκλωβισμενοι στο “μεγαλείο” του δικού τους αλάθητου.
Γι αυτό — πιστεύω — ότι έχουμε να δούμε ακόμη πολλές πράξεις αυτής της απόπειρας κοινωνικής χαλιναγώγησης και ισοπέδωσης που εχει πάρει πια χαρακτήρα εθνικής τραγωδίας. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
Αυτή η διαπίστωση όμως χαλυβδωνει ακόμη περισσότερο την αππφασιστικότητα μου να σταθώ ανυποχωρητα απέναντι σε μια μικρη ομάδα ανθρώπων με επικεφαλής έναν στο προσκήνιο και ως καθοδηγητές δυο-τρεις άλλους στο παρασκήνιο που έχουν βαλθεί να γονατίσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για να ελέγχουν απόλυτα χώρα και πολίτες.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ