Γιατί η Χαμάς επιμένει να μην απελευθερώνει τους ομήρους;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ισραήλ ανακοίνωσε, από στόματος Νετανιάχου, προετοιμασία στρατιωτικής εισβολής και στην πόλη Ράφα, που είναι η τελευταία πριν την Αίγυπτο πόλη, και στην οποία δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα θωρακισμένο όχημα του Ισραήλ. Αυτός είναι και ο λόγος της ύπαρξης υπερπληθυσμού από πρόσφυγες, εκτοπισμένους Παλαιστίνιους του Βορρά, και με την δίπλα τους Αίγυπτο, να έχει κλειστή την προς τα εκεί πρόσβαση.

Αυτόν λοιπόν τον υπερπληθυσμό προειδοποίησε το Ισραήλ να εκκενώσει, δηλαδή να φύγει από την πόλη Ράφα, λόγω σχεδιασμού επικείμενης εισβολής. Σωστά! Να φύγει. Να πάει όμως πού; Αυτός είναι και ο μόνος και κύριος λόγος, που ακόμα και οι Αμερικανοί, μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, ζητούν αποτροπή/ματαίωση της εισβολής.

Το ατράνταχτο λοιπόν μέχρι σήμερα Ισραηλινό επιχείρημα, «ελευθερώστε τους ομήρους» που μπορεί και να μήν ζουν, αρχίζει τώρα να αδυνατίζει. Διεθνώς. Βαρύς ο φόρος των νεκρών και του αίματος, πληρωμής, αν πιστέψει ο κόσμος το αληθές των αριθμών που δίνει στην δημοσιότητα μόνο η Χαμάς.

Έτσι σήμερα «έφτασε ο κόμπος στο χτένι» που λέει και ο λαός. Τουτέστιν ελευθέρωση των επιζόντων Ισραηλινών ομήρων, για να σιγήσουν τα όπλα, ή το επικείμενο …του αίματος, θέμα που θα οδηγήσει το Ισραήλ ενώπιον συνεπειών εφόσον άπαντες εννοούν αυτά που δηλώνουν.

Η καλύτερη συνεπώς λύση αυτή την ώρα είναι στα χέρια της Χαμάς να αποφασίσει αν πρέπει να απελευθερώσει τους ομήρους.

Γιατί δεν το πράττει; Θα αποφεύγονταν πολλά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ