Άδωνις: Μείωση εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων – Δόμνα: Στο μέλλον

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Πτολεμαΐδα 9-2-2024

Και πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις απαρνήση με …. Και αντί να καταργήσουν την Εισφορά Αλληλεγγύης των Συνταξιούχων, στηρίζουν την αδικία.

Σύμφωνα με τον προηγούμενο Υπ. Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, η ειδική ομάδα υπηρεσιακών παραγόντων που συνέστησε, εξετάζει το σενάριο να πάψει η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) να ισχύει για όλο το ποσό της σύνταξης.

Δηλαδή το 3% να ισχύει έως τα 1400 ΕΥΡΩ κύριας ή συνόλου κύριων συντάξεων, αντίστοιχα έως 300 ΕΥΡΩ για επικουρικές και από εκεί κα πάνω να ισχύουν οι επιπλέον ποσοστιαίες κρατήσεις και όχι από το πρώτο ΕΥΡΩ. Ή έστω κατά το ήμισυ που προέβλεπε ένα δεύτερο σενάριο. Αυτά πριν από ένα μήνα περίπου και συγκεκριμένα στις 19 Δεκεμβρίου 2023.

Σε ένα μήνα άλλαξαν οι Υπουργοί – άλλαξε και η κυβερνητική πολιτική !!!
Με βασικό στόχο να περάσει μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό πρόσημο …. ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μίνι κυβερνητικό ανασχηματισμό (διόρθωση) στις 3-1-2024 και στη θέση του κ Αδ. Γεωργιάδη τοποθέτησε την κ Δόμνα Μιχαηλίδου.
Στις 8-2-24 (χθες) η νέα Υπ. Εργασίας κ Δόμνα Μιχαηλίδου ανακηρύσσετε προστάτιδα των συνταξιούχων με τη δήλωση: «Στο μέλλον (κι αν ζούνε) οι αλλαγές στην Εισφορά Αλληλεγγύης των Συνταξιούχων!

Τέτοια κυβερνητική συνέπεια Κυριάκο (εμείς ότι λέμε το κάνουμε πράξη) δεν ξανάδαμε. Εκτός κι αν οι Υπουργοί σου κ πρωθυπουργέ, σε σοβαρά θέματα της κυβερνητικής πολιτικής σας, που αφορούν τη ζωή των ανθρώπων (τόσο σοβαρό είναι για τους συνταξιούχους), κάνουν του κεφαλιού τους.

Εκτίθενται (μικρό το κακό), αλλά και (σας) εκθέτουν!

Οι συνταξιούχοι περιμένουν κ πρωθυπουργέ την (θετική) παρέμβασή σας, για να μάθουν αν στο προκείμενο υπάρχει κυβερνητική πολιτική ή μόνο Υπουργικό τουρλουμπούκι ….

ΔΗΜΟΦΙΛΗ