Μεγάλη Φωτια στη Ζάκυνθο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύσκολη αναμένεται να είναι η νύχτα στη Ζάκυνθο καθώς εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Εξωχώρα καθώς στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στη μάχη της κατάσβεσης αναμένεται να προστεθούν 6 πυροσβεστικά οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα που θα μεταβούν στο νησί με έκτακτο δρομολόγιο. Πριν από λίγη ώρα έφυγε άδειο το καράβι που εκτελεί το δρομολόγιο Ζακύνθου – Κυλλήνης προκειμένου να μεταφέρει στο νησί πυροσβεστικές δυνάμεις που θα συμβάλουν στις προσπάθειες των τοπικών δυνάμεων.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 9 οχήματα με 18 πυροσβέστες, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες του δήμου Ζακύνθου αλλά και ιδιώτες.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φθάνουν τα 8 μποφόρ και πλέον η φωτιά κατευθύνεται προς το χωριό Μαριές καταστρέφοντας στο πέρασμά της το καταπράσινο δάσος της περιοχής.

Στο σημείο εκτός από την πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκεται ο βουλευτής Ζακύνθου Διονύσιος Ακτυπης, ο δήμαρχος Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κωνστάντινος Καποδίστριας και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ