Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024

Μαυρη Θάλασσα: Οι Ρώσοι απέτρεψαν επίθεση με drones σε πλοία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, υπήρξε απώθηση ουκρανικής επίθεσης με drones εναντίον εμπορικών πλοίων, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας!

Η Μαύρη Θάλασσα, να τονίσουμε, είναι υψίστης σημασίας πέρασμα, αναφορικά με τις εξαγωγές σιτηρών και πετρελαίου τόσο από Ρωσία όσο και από Ουκρανία.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως ένα ουκρανικό ναυτικό -μη επανδρωμένο- αεροσκάφος που ενεπλάκη στην επίθεση καταστράφηκε. Και τα υπόλοιπα drones εξουδετερώθηκαν άμεσα από πυρά του πυροβολικού ή από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου. Υπήρξε σχετική ενημέρωση πως από την επίθεση κανένα εμπορικό ή στρατιωτικό ρωσικό πλοίο δεν υπέστη ζημιές.

Από την άλλη πλευρά, ρωσικά drones, τύπου Shahed ιρανικής κατασκευής, έπληξαν πρατήριο καυσίμων στο Χάρκοβο, με αποτέλεσμα την διαρροή εύφλεκτου καυσίμου.

«Τρία drones έπληξαν τη συνοικία Νεμισλιάνσκι στο Χάρκοβο. Ήταν τρομακτική η πυρκαγιά», συμπλήρωσε ο περιφερειακός εισαγγελέας του Χαρκόβου Ολεξάντρ Φιλάτσκοφ. «Η μάχη με φλόγες συνεχιζόταν», ανέφερε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Βολοντίμιρ Τιμότσκο, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας Suspilne.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ