Περιορίζονται σταδιακά οι δυνατότητες των φορολογουμένων για αλλαγές των στοιχείων στις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος, ΦΠΑ και Ε9

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιορίζονται σταδιακά οι δυνατότητες των φορολογουμένων για αλλαγές των στοιχείων στις φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος, ΦΠΑ και Ε9. Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών από κοινού με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επιβάλλουν από φέτος τις αποκαλούμενες «κλειδωμένες» δηλώσεις με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, από 1ης Ιανουαρίου για περισσότερους από 1 εκατομμύριο μισθωτούς και συνταξιούχους οι φορολογικές δηλώσεις θα είναι προσυμπληρωμένες και θα υποβληθούν αυτόματα με την προϋπόθεση ότι οι υπόχρεοι δεν προβούν σε καμία απολύτως ενέργεια.

Στα σχέδια της ΑΑΔΕ είναι να επεκταθεί αυτό σταδιακά σε όλες τις πηγές εισοδήματος και την ακίνητη περιουσία. Ήδη υποβάλλονται μέσω του myPROPERTY οι δηλώσεις Ε9 για αγοραπωλησίες ακινήτων και περιπτώσεις γονικών παροχών ή δωρεών ακινήτων.

Από εφέτος, επίσης, τόσο τα έσοδα όσο και τα έξοδα επιχειρήσεων και επαγγελματιών που θα εμφανίζονται στις δηλώσεις ΦΠΑ θα είναι προσυμπληρωμένα και θα συνάδουν με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο myDATA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ