Ρωσία: Η τουρκική εταιρεία Baykar στην Ουκρανία είναι νόμιμος στρατιωτικός στόχος για εμάς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ρώσος βουλευτής Ντμίτρι Μπελίκ ανακοίνωσε ότι βλέπουν την εγκατάσταση παραγωγής UCAV που θα κατασκευάσει η Baykar Technology  στην Ουκρανία ως «νόμιμο στρατιωτικό στόχο».

Αυτή η δήλωση ήρθε αφότου ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας της Baykar Χαλούκ Μπαϊρακτάρ ανακοίνωσε ότι εργοστάσιο UCAV θα δημιουργηθεί κοντά στο Κίεβο.

Η Ρωσία έχει διατυπώσει απειλές κατά της εγκατάστασης παραγωγής οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UCAV), η οποία φέρεται να κατασκευάζεται στην Ουκρανία από την Baykar Technology.

Ο Ντμίτρι Μπελίκ, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Ρωσικού Κοινοβουλίου, δήλωσε ότι αυτή η εγκατάσταση θα γίνει «νόμιμος στόχος» για τη Μόσχα.

Ωστόσο, δήλωσε ότι αυτή η κατάσταση δεν θα επηρεάσει τις ρωσοτουρκικές σχέσεις γιατί οι δύο χώρες μπορούν να βρουν κοινή γλώσσα σε πολλά θέματα.

Σύμφωνα με τα νέα του Φουάντ Σαφάροφ από το Media Diary. Στη δήλωσή του στον ιστότοπο Lenta.ru, ο Μπελίκ τόνισε ότι οποιαδήποτε παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού σε ουκρανικό έδαφος θα ήταν νόμιμος στόχος για τη Ρωσία και είπε ότι πιστεύει ότι αυτή η εγκατάσταση ή η παραγωγή Bayraktar δεν θα επηρεάσει σοβαρά την πορεία της σύγκρουσης.

Ο Ρώσος βουλευτής δήλωσε ότι η Τουρκία προστατεύει τα εθνικά της συμφέροντα ακολουθώντας μια ρεαλιστική προσέγγιση και ότι αυτή η κατάσταση είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας.

https://twitter.com/erdaler79/status/1756978549485904376?s=61&t=69qM24fvfz5o3nkoW_wjtw

Το μέλος της προεδρίας της οργάνωσης «Ρώσοι Αξιωματικοί», απόστρατος συνταγματάρχης των ειδικών δυνάμεων Τιμούρ Σιράνοφ, δήλωσε επίσης ότι το εργοστάσιο Baykar, όπως και άλλες εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής στην Ουκρανία, θα γίνει νόμιμος στρατιωτικός στόχος των ρωσικών στρατευμάτων.

Στις ειδήσεις αναφέρθηκε ότι ο Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, σε δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters, είπε ότι η κατασκευή της μονάδας παραγωγής UCAV, η οποία θα απασχολεί 500 άτομα, ξεκίνησε κοντά στο Κίεβο.

Ωστόσο, έχει αναφερθεί ότι δεν έχει ακόμη καθοριστεί εάν η εγκατάσταση θα επικεντρωθεί στο μοντέλο μη επανδρωμένου οχήματος TB2 ή TB3, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ