Σάμος: Κορυφαίος προορισμός για ιδανική ποιότητα ζωής σύμφωνα με την Daily Express

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουριστικά (τουλάχιστον) πάμε καλά. Οι Άγγλοι πάντως το πάνε ένα βήμα παραπέρα και δεν εστιάζουν μόνο στο τουριστικό και στο κομμάτι διακοπές. Αφιέρωσαν διθυραμβικά σχόλια για την Σάμο, ως τον απόλυτο προορισμό, ώστε να μείνει κάποιος μόνιμα, διαφημίζοντας δυναμικά και διεθνώς το νησί του Πυθαγόρα!

Ολοένα και πληθαίνουν λοιπόν τα δημοσιεύματα και οι αναφορές από τη Μ. Βρετανία, που τοποθετούν την Σάμο στην κορυφή των διεθνών προορισμών! Για την ιδανική ποιότητα ζωής που προσφέρει και για τις συνθήκες ζωής, συνολικά, στο μέρος.

Σύμφωνα με την Daily Express, το νησί του ανατολικού Αιγαίου αποτελεί «ονειρικό προορισμό, γεμάτο καταρράκτες, χρυσαφί αμμουδιές, διαχρονικά μνημεία, γραφικά ψαροχώρια και εξαιρετικές τουριστικές υπηρεσίες».

Το άρθρο σημειώνει πως «η αγνή τοπική κουζίνα, οι αναρίθμητες περιπατητικές διαδρομές στην φύση και το ήπιο κλίμα της περιοχής, αποτελούν τις τέλειες συνθήκες για μια καλή υγιεινή ζωή στην Σάμο και μακροημέρευση, ειδικά για όσους έχουν την δυνατότητα να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο σε διακοπές ή δεν έχουν δεσμευτικές υποχρεώσεις στον τόπο τους και μπορούν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή ή βρίσκονται σε περίοδο σύνταξης».

Η εφημερίδα υπογραμμίζει πως «οι παραλίες δεν είναι το μόνο αξιοθέατο, καθώς το νησί του Πυθαγόρα κατακλύζεται από ιστορία και παραδόσεις πολλών αιώνων. Ειδικά ο Ναός της Ήρας αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, αφιερωμένο στην αρχαία Θεά, προστάτιδα του γάμου και των εγκύων. Η Σάμος δεν είναι ακόμη ένα νησί που προσφέρει ήλιο και θάλασσα».

Με τοποθετήσεις του, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Πάρης Παπαγεωργίου, επισήμανε: «Η Σάμος ταυτίζεται με έναν νέο τρόπο ζωής, ιδανικό αλλά και αναγκαίο για κάθε σύγχρονο ταξιδιώτη. Στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε το αφιέρωμα με όλα εκείνα ακόμη τα δώρα που διαθέτει ο προικισμένος τόπος μας και τα οποία συμβάλλουν σε μια καλύτερη ζωή όπως αγνές πρώτες ύλες, βόλτες στην φύση, επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία, εναλλακτικές δραστηριότητες, ηρεμία και διασκέδαση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ