Τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος: «Μας αγνοούν όλοι, ακόμη και ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο  Ταχσίν Ερτουγρούλογλου,  λεγόμενος ως υπουργός Εξωτερικών του ανύπαρκτου κράτους των Τουρκοκυπρίων, απέρριψε πλήρως την πιθανότητα ίδρυσης κοινού κράτους με την Κυπριακή Δημοκρατία στο νησί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Από εδώ και πέρα, συζητάμε μόνο για καλή γειτονία με τους Ελληνοκύπριους», όπως σημειώνει τουρκικό δημοσίευμα.

Ο Ερτουγρούλογλου, μίλησε στο συνέδριο του Τουρκικού Ιδρύματος Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής (TEPAV) στην Άγκυρα.

Στην ομιλία του τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος να «προσπαθούμε να έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους» στην Κύπρο.

Πρόσθεσε, ότι από εδώ και πέρα, οι διαπραγματεύσεις μπορούν να διεξαχθούν μόνο «μεταξύ δύο διαφορετικών κυρίαρχων κρατών», διαφορετικά οι Τουρκοκύπριοι δεν θα καθίσουν στο τραπέζι.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Zeynep Gürcanlı από την εφημερίδα Ekonomi, ο Ερτουγρούλογλου απέρριψε πλήρως το ενδεχόμενο ενός «κοινού κράτους» με τους Ελληνοκύπριους και είπε:

 «Από εδώ και πέρα, θα συζητάμε μόνο για σχέσεις καλής γειτονίας με τους Ελληνοκύπριους στη βάση δύο κυρίαρχων κρατών»…

Δεν ντράπηκε να πει για την ανυπαρξία του ψευδοκράτους

Ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, αντέδρασε στο γεγονός ότι ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας δεν κάλεσε το Ψευδοκράτος τους στη σύνοδο κορυφής στο Καζακστάν, αλλά αποδέχθηκε τη θέση ως παρατηρητή:

«Στα χαρτιά, λαμβάνονται αποφάσεις που μπορούν να θεωρηθούν ‘επιτυχίες’ για το ‘κράτος’ μας. Ωστόσο, η εφαρμογή τους είναι “μηδενική”.

Παρόμοια κατάσταση υπάρχει και στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών.

Και εκεί η ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου – ΤΔΒΚ’ έγινε αποδεκτή ως μέλος παρατηρητή με τη δική της συνταγματική ονομασία.

Ωστόσο, από τις χώρες που υπέγραψαν την απόφαση ‘Κανείς δεν επιδίωξε να αναγνωρίσει την ΤΔΒΚ. Στην πραγματικότητα, η ΤΔΒΚ δεν προσκλήθηκε καν στη σύνοδο κορυφής στο Καζακστάν», είπε χαρακτηριστικά.

cumhuriyet

 —

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ