Μυστικές Υπηρεσίες: «Η Μόσχα έχει στρατιωτικά το πάνω χέρι στην Ουκρανία»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ρωσία κερδίζει το πάνω χέρι στρατιωτικά στην Ουκρανία χάρη σε μια μεγαλύτερη δεξαμενή δυνάμεων και υλικής υποστήριξης από χώρες όπως η Βόρεια Κορέα και η Κίνα, αναφέρουν σε έγγραφό τους, οι νορβηγικές υπηρεσίες πληροφοριών τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου.

Παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση αξιολόγησης κινδύνου από τις νορβηγικές υπηρεσίες ασφαλείας, ο αρχηγός στρατιωτικών πληροφοριών Nils Andreas Stensønes είπε ότι το Κίεβο θα χρειαστεί «σημαντική» δυτική στρατιωτική βοήθεια για να ελπίζει ότι θα αλλάξει την κατάσταση.

2 61

 «Σε αυτόν τον πόλεμο, η Ρωσία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ισχυρότερη κατάσταση από ό,τι πριν από ένα χρόνο και κερδίζει με πλεονέκτημα», είπε ο αξιωματικός Stensønes στον Τύπο, αναφέρει το rfi.

    Για να το στηρίξει αυτό, υποστήριξε ότι η Ρωσία «θα μπορούσε να κινητοποιήσει περίπου τρεις φορές περισσότερo στρατό από την Ουκρανία», ότι «η Μόσχα προσαρμόζεται στις κυρώσεις καλύτερα από το αναμενόμενο» και ότι η βιομηχανία της είναι πλέον σε θέση να παράγει πυρομαχικά, οχήματα μάχης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους επιτρέποντας στις δυνάμεις της να «διατηρούν τις πολεμικές τους προσπάθειες όλο το χρόνο».

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ