Χρήσεις του πράσινου σαπούνιου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι όμως… αν και μπορεί να σας φέρνει πίσω σε άλλες εποχές, το πράσινο σαπούνι σίγουρα δεν μπορεί να το πει κανείς ξεπερασμένο. Και αυτό γιατί, ακόμα και στις μέρες μας αποτελεί εξαιρετική επιλογή και πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπιτικό, τόσο για λόγους σωστής υγιεινής, όσο και για …οικονομικούς λόγους.

1. Καθαριστικό για τα ρούχα

Γεμίστε μια μπανιέρα με νερό, προσθέστε πράσινο σαπούνι και αφήστε μέσα να μουλιάσουν κουρτίνες, σεντόνια και καλύμματα. Στη συνέχεια βάλτε τα στο πλυντήριο να πλυθούν χωρίς την προσθήκη άλλου απορρυπαντικού. Θα δείτε ότι τα ρούχα σας θα ξαναβρούν την χαμένη τους λευκότητα και λάμψη.

2. Καθαριστικό για τα τζάμια

Γεμίστε έναν κουβά με νερό και διαλύστε μέσα πράσινο σαπούνι. Βρέξτε μέσα στο διάλυμα ειδικά πανάκια για τον καθαρισμό τζαμιών. Αφού πρώτα περάσετε μία φορά τα τζάμια να καθαρίσουν από σκόνη και βρωμιά, στη συνέχεια τα ξαναπερνάτε με καθαρό νερό για να τα ξεβγάλετε.

3. Φυτοφάρμακο

Φτιάξτε ένα διάλυμα με νερό και 3 κουταλιές τρίμμα πράσινου σαπουνιού. Μ’αυτό ψεκάστε δύο με τρεις φορές κάθε εβδομάδα τα φυτά στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας, αλλά και τα φυτά εσωτερικού χώρου. Θα δείτε ότι η μελίγκρα θα εξαφανιστεί και τα φυτά σας θα ξαναποκτήσουν απόλυτα υγιή όψη.

4. Αφρός για ξύρισμα

Για τους ρομαντικούς και απαιτητικούς του ξυρίσματος χωρίς ξυριστική μηχανή, το πράσινο σαπούνι είναι το ιδανικότερο. Μετά το ξύρισμα, το δέρμα μένει χωρίς κοκκινίλες και ερεθισμούς.

5. Καθαριστικό για το πάτωμα

Διαλύστε 2 με 3 κουταλιές τριμμένο πράσινο σαπούνι σε μισό κουβά νερό και χαρείτε τα πιο λαμπερά πατώματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ