Στο στόχαστρο των αρχών οι συναλλαγές με προπλήρωνες κάρτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάθε διαθέσιμο μέσο για να καταφέρουν να εντοπίσουν περιστατικά φοροδιαφυγής, ακόμα και υποθέσεις με ξέπλυμα χρήματος, ενεργοποιούν η ΑΑΔΕ και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο μπαίνουν οι μεταφορές χρηματικών ποσών που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ, αλλά και οι συναλλαγές άνω των 50 ή 150 ευρώ, μέσω προπληρωμένων πιστωτικών καρτών.

Υπό παρακολούθηση τελεί οποιαδήποτε συναλλαγή άνω των 1.000 ευρώ εκτελείται τουλάχιστον εν μέρει ηλεκτρονικά για λογαριασμό ενός πληρωτή μέσω ενός παρόχου υπηρεσιών πληρωμών, με σκοπό να τεθεί χρηματικό ποσό στη διάθεση κάποιου δικαιούχου μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών, ασχέτως εάν πληρωτής και δικαιούχος είναι ένα και το αυτό πρόσωπο και ασχέτως εάν ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών του πληρωτή και αυτός του δικαιούχου είναι ο ίδιος.

Υπό έλεγχο

Η συναλλαγή μπορεί να είναι μεταφοράς πιστώσεων, άμεσης χρέωσης, εμβασμάτων εθνικών ή διασυνοριακών, μεταφοράς που πραγματοποιείται μέσω κάρτας πληρωμής, εργαλείου ηλεκτρονικού χρήματος, κινητού τηλεφώνου ή κάθε άλλης ψηφιακής ή πληροφορικής τεχνολογίας συσκευής εκ των προτέρων ή εκ των υστέρων πληρωμής με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Στο επίκεντρο φαίνεται πως έχουν μπει και συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες κάνουν χρήση αυτών των καρτών, όπως τραπεζικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, λογιστές, συμβολαιογράφοι, μεσίτες ακινήτων, έμποροι και εκπλειστηριαστές αγαθών μεγάλης αξίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ