Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για τη διασύνδεση POS – ταμειακών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυστηρές κυρώσεις για όσους παρόχους POS δεν σπεύδουν να αναβαθμίσουν τα λογισμικά τους δρομολογεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ενώ συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η υλοποίηση του έργου για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, εν όψει της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου την 29η Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή εστάλησαν e-mails στις πρώτες 15.000 επιχειρήσεις που διαθέτουν ταμειακή μηχανή και οι πάροχοι των οποίων έχουν αναβαθμίσει τα POS τους.

Τα μηνύματα καλούν τις επιχειρήσεις να διασυνδέσουν άμεσα τα POS τους με τις ταμειακές μέχρι την 29η Φεβρουαρίου οπότε είναι και η προθεσμία. Ταυτόχρονα, τα μηνύματα αυτά αναρτήθηκαν στους λογαριασμούς κάθε επιχείρησης, στο myAADE, στο πεδίο «Τα μηνύματά μου».

Καθημερινά θα αποστέλλονται αντίστοιχα e-mails και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις για τις οποίες οι πάροχοι POS και οι κατασκευαστές ταμειακών μηχανών θα ενημερώνουν την ΑΑΔΕ ότι η διασύνδεσή τους είναι έτοιμη να προχωρήσει.

Υπενθυμίζεται πως όσοι πάροχοι POS και ταμειακών μηχανών δεν αναβαθμίσουν τα λογισμικά μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, τότε το πρόστιμο θα αρχίζει από 200.000 ευρώ και θα κλιμακώνεται σε 300.000 ευρώ σε περίπτωση υποτροπής, ενώ για τους επαγγελματίες που είναι υποχρεωμένοι πριν από τις αρχές του 2024 να διαθέτουν POS το πρόστιμο φτάνει τα 10.000 ευρώ και για τους 35 κλάδους που θα πρέπει να βάλουν POS έως το τέλος Φεβρουαρίου αγγίζει τα 1.500 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ