Κοσοβο: Ο Αλμπίν Κούρτι ζητάει και τα ρέστα από τη Σερβία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενώ χιλιάδες Σέρβοι του Κοσόβου διαδήλωναν για την επερχόμενη υποχρεωτική χρήση του ευρώ και την κατάργηση του δηναρίου, με την Τράπεζα του Κοσόβου να δίνει διορία τριών μηνών για την προσαρμογή στο νέο νόμισμα, ο ψευδοπρωθυπουργός Αλμπίν Κούρτι ζητάει και τα ρέστα από τη Σερβία.

Μιλώντας στο Λονδίνο, σε εκδήλωση της βρετανικής δεξαμενής σκέψης Chatham House, για προβλήματα ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια δήλωσε ξεδιάντροπα πως η Σερβία αρνείται να υπογράψει συμφωνία με το Κοσσυφοπέδιο για την εξομάλυνση των σχέσεων, γιατί «θέλει να αφήσει ανοιχτή την επιλογή εισβολής στη χώρα»!

Και συνέχισε λέγοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που είναι πιο επείγουσα από ποτέ η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας και πως το Βελιγράδι δεν δείχνει καλή θέληση.

Προχώρησε και σε επίθεση προς τη Ρωσία αναφέροντας ότι η Σερβία ή οποιοσδήποτε πιθανός σύμμαχος της Ρωσίας δεν θα μπορούσε να κρατήσει την περιοχή μακριά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή κάτι τέτοιο θα εξυπηρετούσε μόνο τη Ρωσία και τις προσπάθειές της να ξαναδιχάσει την ήπειρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ