Χρυσομάλλης – Το πρώτο «όχι» στον Μητσοτάκη: «Φωνάζω τις ανησυχίες της παράταξης»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχεδόν βουρκωμένος μίλησε ο Μίλτος Χρυσομάλλης στη Βουλή και ανακοίνωσε με θάρρος ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο Μεσσήνιος βουλευτλης (και πολιτικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά) ήταν ο πρώτος που είχε ευθαρσώς «όχι» στο Μαξίμου, αρνούμενος να υποκύψει στις πιέσεις και στα θέλγητρα της υπόσχεσης για υπουργοποίηση μετά τον ανασχηματισμό των ευρωεκλογών.

«Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που εκφράζει τις ανησυχίες και τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων. Αυτές τις ανησυχίες φωνάζω και εγώ σήμερα με την αρνητική ψήφο μου για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τοποθετούμενος κατά συνείδηση και όχι απέχοντας», είπε εμφατικά και πρόσθεσε: «δεν δύναμαι να φανταστώ μια κοινωνία που ο πατέρας και η μητέρα θα αντικατασταθούν από το γονέα 1 και γονέα 2 και τα παιδιά θα στερούνται τα οφέλη που μόνο από κοινού ο πατέρας και η μητέρα προσφέρουν. Και αυτό για μένα είναι αξιακό. Γιατί έχουμε την ευθύνη να διατηρήσουμε ό,τι κληρονομήσαμε, να προστατεύσουμε την κοινωνία και πάνω από όλα τα παιδιά μας».

Σημειώνεται ότι ο Μ. Χρυσομάλλης ξεκίνησε την ομιλία του με κείμενο του νομπελίστα Σολζενίτσιν, ο οποίος το 1990 έλεγε: «τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν απαραίτητη συνθήκη. Πώς όμως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα δικαιώματά μας δεν επεκτείνονται εις βάρος των δικαιωμάτων των άλλων; Μια κοινωνία με απεριόριστα δικαιώματα είναι ανίκανη να αντισταθεί στην αντιξοότητα. Αν δεν επιθυμούμε να μας κυβερνά μια καταναγκαστική αρχή, τότε ο καθένας μας πρέπει να χαλιναγωγήσει τον εαυτό του.

Μια σταθερή κοινωνία δεν επιτυγχάνεται με την εξισορρόπηση αντίθετων δυνάμεων, αλλά με τον συνειδητό αυτοπεριορισμό, επιτυγχάνεται μέσω της αρχής ότι είμαστε πάντα υποχρεωμένοι να αναφερόμαστε στο αίσθημα της ηθικής δικαιοσύνης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ