«Αυτή η κυρία Εισαγγελέας είναι ακόμη στη θέση της»: Τραντάχτηκε η Ευρωβουλή και ο Άρειος Πάγος από τη Μαρία Καρυστιανού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το φώναξε όσο πιο δυνατά μπορούσε. Αυτή τη φορά μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο λέγοντας ότι στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη λειτουργεί με διαφορετικά κριτήρια.

Ο λόγος για την Μαρία Καρυστιανού η οποία σε ομιλία της στο ΕΚ είπε για την εισαγγελέα του ΑΠ:

«Μείναμε άναυδοι όταν η εισαγγελεας του ΑΠ μας συμβούλεψε να μην ασχολούμαστε με το γεγονός, αλλά να κοιτάξουμε την ζωή που μας απομένει να την περασουμε με ηρεμία και γαλήνη με την βοήθεια της εκκλησίας

Αυτή η κυρία είναι εισαγγελέας του ΑΠ, είναι υπεύθυνη για την υπόθεσή μας και φυσικά είναι εν ενεργεία εισαγγελέας του ΑΠ παρά αυτά που λέει και που κάνει. Ή μάλλον δεν κάνει» και υπογράμμισε με νόημα:

«Και δεν τολμούν να αναβαθμίσουν τις κατηγορίες για αυτό το τρομακτικό έγκλημα για το οποίο ακόμη και η ανώτατη ποινή φαντάζει άδικη και μικρή. Μήπως γιατί οι ένοχοι ανήκουν στην κατηγορία ανθρώπων που δεν τιμωρούνται; Και μήπως αν η υπόθεση αφορούσε αθώους πολίτες η μέχρι τώρα διαδικασία να ήταν διαφορετική και δίκαιη; Και μήπως αυτό σημαίνει ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί με διαφορετικά κριτήρια στην Ελλάδα; Αλλο κριτήριο για τους πολίτες και άλλο για την άρχουσα τάξη.

Μα στην άρχουσα τάξη οι νόμοι θα έπρεπε να είναι πιο αυστηροί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ